Menu
A+ A A-

Kesäkurpitsa rotolinit

Kesakurpitsa rotolinitMieleeni oli jäänyt eräs resepti, jossa tehtiin rotolineja eli kääryleitä sekoittaen ainesosia kuin surf & turfissa - tämän sisältämättä kuitenkaan kalaa. Tässä oma versioni. Perjantai-illan tarjoamisena grillattujen maissien kanssa ne maistuivat kaikille - olivat kuulemma jopa paras tarjoamistani ruoista. Kaikille tosin olisi maistunut toinenkin, vaikka nälkä lähti tälläkin.
Joten ei kun rullaamaan vaan ja versioimaan omia rotolineja. 

Tarvitset:
4 pekoniviipaletta
1 broilerfilee
2 mausteista makkaraa, esim. chorizoa tai bratwurstia (itse käytin chorizoa)
kesäkurpitsaa
aurinkokuivattua tomaattia
tuoreita yrttejä, esim. salviaa ja timjamia
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
4 grillitikkua

Tee näin:
1. Viipaloi broilerfilee pituussuunnassa ja keitä 2 minuuttia miedosti suolatussa vedessä. Mausta mustapippurilla.
2. Siivuta 4-8 kesäkurpitsaviipaletta juustohöylällä. Hieman paksummatkin viipaleet varmaan onnistuvat, sillä kesäkurpitsaviipaleet huuhdotaan ja myös keitetään sen jälkeen 2 minuuttia miedosti suolatussa vedessä. Anna jäähtyä.
3. Levitä pekoniviipaleet työtasolle ja levitä kesäkurpitsaviipaleet niiden päälle. Lisää hyvin ohuesti oliiviöljyä, tuoreyrttisilppua, mustapippuria ja halutessasi kevyesti vielä suolaa. 
kesakurpitsa rotolini työvaihe4. Lisää pekoniviipaleen toiseen päähän poikittain pala makkaraa, hieman esikypsennettyä broileria sekä suikaleet aurinkokuivattua tomaattia. (kts. kuva)
5. Rullaa rotolinit tiiviiksi rullaksi ja kiinnitä ne grillitikuilla.
6. Grillaa (tai kypsennä 200 asteisessa uunissa) noin 8 minuuttia kummaltakin puolelta. Samalla voit kypsentää maissit, jotka sopivat mainiosti rotollinien kanssa. Grillaa myös muutama sitruunaviipale ja tarjoa annoksen kanssa.