Menu
A+ A A-

Terveellinen välipala: suklaapallot

terveelliset suklaapallotParin, kolmen tunnin liotuksen jälkeen sekoita kaikki ainekset keskenään, pyörittele palloiksi ja herkku on valmis. Parhaimmillaan ne ovat viilentyneinä, pakastimesta otettuina. Maku on suklaisen hedelmäinen. Jos haluat voimakkaamman suklaamaun, käytä reseptissä ilmoitettu maksimimäärä kaakaojauhetta.

Tarvitset:
1,5 dl manteleita (ylijääneet mantelilastut ja -jauhotkin voi käyttää tähän)
1,5 dl kuivattuja marjoja (sekoitus eri marjoja tai esim. terveellistä kirpakkaa goijia)
10 kivetöntä taatelia (myydään hedelmäosastolla rasiaan pakattuna)
3-5 rkl tummaa kaakaojauhetta tai raastettua tummaa suklaata
1 tl vanilliinia
(0,5 dl kookosöljyä)
(kookoshiutaleita tai kaakaojauhetta)

Tee näin:
1. Liota manteleita ja marjoja vedessä 2-3 tuntia. Kaada liotinvesi pois.
2. Sekoita kaikki ainekset mikserillä ja kookosöljyä tarvittaessa (ei välttämätön) jos massasta ei muuten saa muotoiltua kiinteitä palloja.
3. Pyörittele tasakokoisia palloja ja kierittele halutessasi kookoshiutaleissa tai kaakaojauheessa.