Menu
A+ A A-

Vähän parempaa pullaa: Itsetehdyt dallaspullat

dallaspullaVähän parempaa pullaa. Tätä kannattaa kokeilla, sillä maku on aivan älyttömän hyvä. Täyteläinen, pehmeä, hyvän tuoksuinen - täydellinen vaniljantuoksuinen pulla. Täytä koti pullan tuoksulla!

Tarvitset
1 pussi kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa
3 dl reilusti huoneenlämpöistä maitoa 
1 dl hienoa sokeria
1 tl suolaa 
n. 8 dl vehnäjauhoja
100 g voita 

Täytteen ainekset:
150 g voita 
200 g vaniljarahkaa
0,5 dl siirappia 
1 ps vaniljakastikeaineksia 
1 rkl vaniljasokeria 
lisäksi voiteluun kananmuna

1. Liota hiiva n. 37 asteiseen maitoon. Mikäli käytät kuivahiivaa, sekoita hiiva jauhojen sekaan.
2. Lisää sokeri, suola, sulatettu voi sekä vehnäjauhot.
3. Anna taikinan kohota lämpöisessä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
4. Sulata täytteeseen tarkoitettu voi ja lisää muut ainekset hyvin sekoittaen.
5. Kauli kohonnut pullataikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä 3/4 osaa täytteestä levylle.
6. Kääri levy rullalle ja leikkaa taikinapötköstä parin sentin paksuisia viipaleita eli yhteensä 18-20 kpl.
7. Nosta pullaviipaleet leivinpaperilla peitetylle pellille ja kohota lämpöisessä paikassa liinan alla pullia vielä noin 10 minuuttia.
8. Riko kananmuna lasiin ja vatkaa esim. haarukalla sen rakenne rikki. Voitele pullat munalla ja lisää lopuksi loput täytteestä pullien päälle.
9. Paista dallaspullia 225-asteisessa uunissa noin 13 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita ja keveitä.