Menu
A+ A A-

Ihanat vaniljaiset tuoremarjaviinerit

VaniljakreemiviineritKokeile kuinka helppoa on tehdä leivoksia itse. Tämä viineri vaniljakreemillä ja tuoreilla marjoilla tekee taatusti kauppansa. Pohjana käytetään valmista pakasteena myytävää voi-/lehtitaikinaa.

Tarvitset:
6 levyä voitaikinaa
1 kananmuna voitelemiseen
Vaniljakreemiin:
1,5 dl maitoa
1 rkl sokeria
1 kananmuna
3/4 rkl Maizenaa
1 rkl voita
2 tl vaniljasokeria (tai hieman vaniljatangon siemeniä tai vaniljaa)

viinerit tyovaiheTee näin:
1. Sulata voitaikinalevyt ja puolita ne, jolloin saat 12 neliönmallista palaa. Aseta voipaperilla peitetylle uunipellille.
2. Sekoita kreemin kaikki ainekset kattilassa, paitsi voi ja vanilja. Kuumenna koko ajan sekoittaen, mutta älä anna seoksen kiehua. Sekoita kunnes seos sakenee.
3. Kaada seos kulhoon ja lisää voi sekä vanilja.
4. Nostele lusikalla seosta voitaikinalevyjen keskelle ja nosta taikinalevyn reunoja ylös sormin nipistelemällä.
5. Riko kananmuna lasiin ja vispaa rakenne rikki haarukalla. Voitele voitaikinalevyjen reunat kananmunalla.
6. Paista 225-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
7. Anna viinereiden jäähtyä (jäähtyessään ne läsähtävät kasaan, mutta se ei haittaa). Lisää tuoreita haluamiasi marjoja lohkoina viinereiden päälle (esimerkiksi mansikkaa, vadelmaa ja karhunvatukkaa) ja lisää tomusokeria siivilän läpi tomuttaen.