Menu
A+ A A-

Italialaiset jauheliha kvenellit tomaattikastikkeessa

jauhelihakvenellitTarkoituksena oli kokeilla minijauhelihamurekkeita, ja ehkä näitä voi pitää jopa sellaisina. Jotenkin hyvät raaka-aineet ja hellan vieressä tuoksuva basilika vei mennessään, ja niin matkattiin Italian makumaailmaan. Ensimmäistä kertaa sain tomaattikastikkeen oikeasti toimimaan. Kannatti!

Tarvitset:
5 rkl maitoa
5 rkl kaurahiutaleita
1 pilkottu sipuli
0,5 tl suolaa
400 g hyvää jauhelihaa
3 rkl soijaa
2 oksaa basilikaa varsineen
rouhittua mustapippuria
1 prk paseerattua tomaattia
1 rkl maissijauhetta
0,5 tl sokeria
tilkka vettä
voita paistamiseen
(raastettua parmesaania)

Tee näin:
1. Hienonna sipuli ja kuullota kuultaviksi pienessä määrässä voita
2. Mittaa maito, kaurahiutaleet, suola ja soija kulhoon. Lisää jauheliha ja sekoita.
3. Anna sipulin jäähtyä ja lisää se sekä pilkottu basilika sekä hieman mustapippuria joukkoon.
4. Muotoile ruokalusikan avulla pitkulaisia kvenellejä (tai tee minkä muotoisia haluat). Paista voissa kevyesti joka puolelta. Nosta kvenellit sivuun odottamaan.
5. Lisää paistinpannulle tomaatti, sokeri ja lisää pieni määrä vettä paseeratun tomaatin purkkiin, "huuhdo" loppu tomaattikastike ja kaada kastikkeen joukkoon. Anna kiehahtaa ja lisää maissijauhe koko ajan samalla sekoittaen.
6. Nosta kvenellit kastikkeeseen ja anna kiehua hiljalleen n. 15 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi pastan kanssa. Itseltä löytyi gluteenitonta makaronia, hyvin toimi. Päälle raastettua parmesaania.