Menu
A+ A A-

Iltapalaksi: sipulinen munalohipiirakka

lohipiirakka2Hienostunut, valkoviinillä silattu lohi-sipulipaistos pohjalla, munamaito ja viimeistelynä kuoppiin kypsennettäväksi rikotut kananmunat. Täytteenä täytyy kokeilla vielä muutakin kuin kalaa. Kyllä maistuu/maistui=)

Tarvitset:
100 g voita tai margariinia
3 dl vehnä- tai sämpyläjauhoja
3-4 rkl vettä

200-300 g savulohta tai muuta kalaa
5-6 sipulia
1,5 dl valkoviiniä
tuoretta timjamia

2 dl maitoa
2 kananmunaa
5-6 sipulia hienonnettuna (tai maun mukaan)
kourallinen juustoraastetta
mustapippuria, suolaa
sitruunaa ja timjamia
3 kananmunaa pinnalla kypsennettäviksi

Koristeluun hienonnettua sipulinvartta/kevätsipulia ja basilikaa.

Tee näin:
1. Nypi rasva ja jauhot keskenään tai sekoita vatkaimella. Lisää kylmää vettä sen verran, että taikina pysyy koossa. Älä sekoita liian pitkään, vaan jätä taikina murumaiseksi.

2. Painele taikina voideltuun vuokaan siten, että ympärille jää hieman reunojakin.

3. Paista piirakkapohjaa ilman täytettä noin 10 minuuttia 225 asteen lämmössä ja valmista sillä aikaa täyte.

4. Hauduta silputut sipulit ja lisää kala. Kaada päälle valkoviini ja anna kiehahtaa. Mausta mustapippurirouheella ja timjamilla.

5. Sekoita täyte. Lisää kulhoon kananmunat ja maito sekä juustoraaste. Sekoita. Purista joukkoon sitruunan mehua.

5. Mausta seos mustapippurilla, tarvittaessa lisää hieman suolaa.

6. Lisää kalaseos sekä munamaito puolikypsälle pohjalle ja kypsennä edelleen noin 20 minuuttia tai kunnes munamaito on lähes hyytynyt. Kaiva ruokalusikalla pienet kuopat kananmunia varten ja riko munat kuoppiin. Kypsennä vielä noin 8 minuuttia.