Menu
A+ A A-

Sitruunainen kurpitsahillo "lemon curd"

kurpitsahilloSain tämän reseptin hyvältä ystävältäni. Hän on myös intohimoinen puutarhuri ja toi sadostaan minulle puolikkaan kurpitsan. Siitähän riitti vaikka kuinka moneen lajiin, painoa kun oli tuolla puolikkaallakin komeat 9,5 kg!

Alunperin tämä resepti tuli puheeksi kesäkurpitsasadon aikaan, mutta ajattelin kokeilla sitä tähän kurpitsaan. Arvelin, että hillosta tulisi ainakin upean väristä. Tein puolikkaan annoksen, mutta taidanpa tehdä toisen mokoman vielä lisää ja antaa näitä kultaisia purkkeja myös lahjaksi.

Totuus paljastui kun hillo valmistui, kurpitsahillo oli myös upean makuista. Kurpitsakeiton jälkeen nautittiin juuri paistettua leipää tällä hillolla. Mukaan olisi sopinut hyvin joku hyvä juustokin. Maku oli huikea ja muistutti lemon curdia eli sopisi hyvin myös leivonnaisiin. Mitäköhän sitä keksisi? Ehkä juustokakku=) Kiitos reseptistä ja raaka-aineista Kim!

Tarvitset:
1 250 g kurpitsakuutioita
3 sitruunaa
kardemummaa
2 rkl vaniljasokeria
1 kg hillosokeria

Tee näin:
1. Laita kurpitsakuutiot, sitruunoiden keltainen ulkokuori raastettuna, pienen pieni ripaus kardemummaa, vaniljasokeri, sitruunan lihat pilkottuina sekä hillosokeri kattilaan. Lisää pieni loraus vettä (0,5 dl), jotta hillo ei pala pohjaan. Sekoita.
2. Anna porista pienellä lämmöllä 30-40 minuuttia välillä sekoittaen.
3. Hienonna sauvasekoittimella tai blenderillä. Voit myös paseerata hillon siivilän läpi.
4. Purkita kuumiin tölkkeihin ja sulje kannet tiiviisti.