Menu
A+ A A-

Isänpäivän kätevä ratkaisu: one-pot-wonder

broiler one pot wonderSyksyllä tekee aina mieli lämmittäviä ja kotoisia pataruokia. Näitä niin sanottuja one-pot-wonder -ruokia on helppo tehdäkin, eikä tiskiä juuri synny, joka sekin sopii oikein hyvin. Tänä syksynä ostin valurautapadan rinnalle uuden emaloidun padan. Tosin tästä ei irtoa rautaa ruokaan, joka on ollut aikoinaan melkoinen raudanlähde. Kätevää!

Reseptikehittely onnistui yli odotusten ja siitä tuli niin ällistyttävän hyvää - seuraavana päivänä maistui ehkä vieläkin paremmalta. Aivan huikea lopputulos, joka sai kehuja kaikilta. Todellista comfort foodia=) Enjoy!

Tarvitset:
1-3 rkl oliiviölyä
3 pientä sipulia
400 g broilerfileitä paloiteltuna
2 valkosipulinkynttä
3,5 dl riisiä
Kanaliemikuutio (6 dl vettä)
2 purkkia Alpro soya kermaa
1-2 kourallista parsakaalin kukintoja
n. 2 dl juustoraastetta
suolaa ja mustapippuria
ripaus broilerimaustetta tai jauhettua currya ja paprikaa

Tee näin:
1. Kuumenna padassa tai isossa paistinpannussa oliiviöljy. Lisää kuutioitu sipuli ja valkosipuli. Anna kuullottua hetken ja lisää niiden joukkoon kuutioidut broilerpalat. Anna paistua muutama minuutti, kunnes broiler on saanut hieman väriä.
2. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää kanaliemikuutio.
3. Mausta sipuli-broilerseos suolalla ja mustapippurilla. Lisää riisi, soijakerma ja kanalientä ensin noin 4 dl. Lisää tarvittaessa siten, ettei riisiseos pääse kuivumaan.
4. Anna padan olla keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta ja parsakaalin kukintoja maun mukaan. Jatka kypsentämistä vielä hetken, jotta parsakaalit ehtivät hieman pehmetä. Varo kuitenkin kypsentämästä niitä liiaksi.
5. Mikäli teit broiler-riisiseoksen paistinpannulla, joka ei kestä uunia, siirrä seos voideltuun uunivuokaan. Lisää pataruoan pintaan tasaisesti loput juustosta ja lämmitä uunissa kunnes juusto on gratinoitunut eli sulanut ja saanut kauniin värin.