Menu
A+ A A-

Kurpitsakakku

Kurpitsa1Leivotaan kurpitsasta! Kurpitsa sopii hyvin myös leivonnaisiin, se tuo niihin mehukkuutta.

Tarvitset:
400 g kurpitsan lihaa
175 ml oliivi- tai auringonkukan öljyä
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
175 g vehnäjauhoja
3/4 tl soodaa
2 tl vanilliinijauhetta
(ripaus kardemummaa)

Tee näin:
1. Kuutioi kurpitsa ja kypsennä mikrossa 8 minuuttia. Sekoita tehosekoittimella tasaiseksi soseeksi.
2. Sekoita kulhossa öljy, sokeri ja kananmunat vatkaimella, kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleata.
3. Sekoita joukkoon varovaisesti vehnäjauhot, sooda, vanilliinijauhetta, mahdollinen kardemumma sekä kurpitsasose.
4. Kaada taikina voideltuun rengasvuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa 50 minuuttia. Kakun koristeluksi sopii esimerkiksi vanilliinisokerilla maustettu sokerikuorrute.