Menu
A+ A A-

Yllättävän hyvää: vuohenjuusto-parsapiirakka

parsavuohenjuustopiirasAinesosia lukemalla ei saa aivan oikeaa kuvaa mausta, sillä hieman rapsakka parsa ja pehmeäksi sulanut, maultaan syventynyt vuohenjuusto ovat huikea pari.

Tarvitset:
100 g margariini
300 g vehnä- tai sämpyläjauhoja
3-4 rkl kylmää vettä
nippu parsaa
1 punasipuli
n. 10 cm purjosipulia
1 kermaviili
1 kananmuna
100 g vuohenjuustoa (eli puoli pakettia)
1 tl kuivattua tai kourallinen tuoretta timjamia
suolaa
mustapippuria
voita tai öljyä paistamiseen

Tee näin:
1. Sekoita vatkaimella hieman pehmennyt voi ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa liian kauaa.
2. Voitele laakea piirakkavuoka ja taputtele taikina sen pohjaan ja n. 2 cm korkeudelle sen reunoille.
3. Silppua sipuli sekä purjosipuli ja katkaise parsojen puumainen tyviosa pois. Kuullota sipulia ja parsaa kevyesti voissa.
4. Kaada kermaviili kulhoon ja sekoita kananmuna kevyesti joukkoon. Mausta timjamilla, suolalla ja rouhi joukkoon mustapippuria.
5. Nostele parsat hetkeksi sivuun ja levitä sipuliseos tasaiseksi kerrokseksi taikinapohjan päälle. Asettele lopuksi parsat haluamallasi tavalla ja leikkaa vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi ja riivi niistä paloja parsojen päälle. Kaada kermaviiliseos tasaiseksi kerrokseksi.
6. Paista 225 asteisessa uunissa alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes reunat ovat saaneet väriä.

parsavuohenjuustoainekset