Menu
A+ A A-

Kakkujen kuningatar: pavlova

Pavlova 2Pavlova on 1920-luvulla venäläisen balettitanssija Anna Pavlovan (1881-1931) mukaan nimetty marenkipohjainen jälkiruoka.

Tarvitset:
Pohja
4 valkuaista
2dl sokeria
1 tl perunajauhoja
1,5 tl vaniljasokeria
1 tl valkoviinietikkaa

Päällinen/täyte
3dl kuohu- tai vispikermaa
1 rkl sokeria
200 g sitruunarahkaa
mansikkahilloa
mansikoita, punaviini- ja mustaviinimarjoja sekä vadelmia oman maun mukaan.

Tee näin:
1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita erillisessä astiassa vaniljasokeri,
perunajauhot ja sokeri keskenään. Lisää sokeri/jauhoseosta kovaan valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan samalla vatkaten seosta. Lisää viimeiseksi valkoviinietikka ja vatkaa aineet keskenään sekaisin niin, että piirtäessäsi vaahdon pinnalle kuvion niin se jää pinnalle. Tässä kohdassa tarvitaan kärsivällisyyttä. Vatkaaminen voi kestää kauankin, jo valkuaisvaahto ei ole riittävän kovaa.

2.Pane leivinpaperi uunipellille ja piirrä siihen ympyrä. Voit käyttää siinä apuna esimerkiksi lautasta. Levitä marenkiseos ympyrän päälle.

3. Paista n. 125-150-asteisessa uunissa 1h 15 min, niin että marenki ei kovetu muuten kuin pinnalta. Anna marengin jäähtyä rauhassa.

4. Jos haluat, että kakussa on ns. ”pohja ja kansi” tee annos kaksinkertaisena. Tässä vaiheessa voit paistaa myös kannen, jos olet tekemässä sen.5.Vatkaa kermavaahdoksi ja lisää siihen n. 1 rkl sokeria, jotta se vaahtoutuu helpommin. Lisää kermavaahtoon sitruunarahka ja sekoita hyvin.

Pavlova 2