Menu
A+ A A-

Tee itse suklaata

suklaa

Ihanaa itse tehtyä suklaata, joka sopii yleensä myös suklaa-allergikoille!

Tarvitset:
75 g kookosrasvaa
2 1/2 ruokalusikallista tummaa VanHouten tai Fazerin kaakaojauhetta
1 1/2 dl tomusokeria
1 1/2 tl vaniljasokeria
4 dl riisimuroja (tilalle voi kokeilla myös corn flakes -muroja)

Tee näin:
1. Sulata kookosrasva varovasti kattilassa. Sammuta liesi jo kun lähes kaikki rasva on sulanut, sillä kuumentuneessa rasvassa on aina syttymisvaara.

Pidä kattilan kansi varmuuden vuoksi lähellä äläkä jätä kattilaa valvomatta (jos jostain syystä rasva pääsee kuumenemaan liekkeihin, laita tiivis kansi päälle, sammuta liesi ja siirrä kattila varovasti pois levyltä. Älä käytä vettä liekkien sammuttamiseen, sillä ne vain pahentavat tilannetta).

2. Sekoita loput suklaan ainekset kun kookosrasva on jäähtynyt. Sekoita varovasti nostellen lusikalla ettei riisimurot turhaan murskaannu.

3. Nostele suklaa-muroseos ruokalusikalla leivinpaperilla peitetylle uunipellille pieniksi kukkuroiksi tai levitä koko suklaamassa ohueksi levyksi levylle. Kuvioita saat aikaiseksi laittamalla suklaaseosta piparkakkumuottien sisälle yksi kerrallaan.

4. Laita uunipelti pakastimeen jäähtymään. Kun suklaat ovat jähmettyneet, voit siirtää ne rasiaan. Säilytä suklaarasia pakastimessa ja tarjoa ne kylmänä.

Vinkki! Suklaamurosydän sopii hyvin koristeeksi jäätelö-, pirtelö- tai vaniljakiisseliannokseen. Samaa ohjetta voi kokeilla myös corn flakes -muroilla tehtynä.

Tiesitkö? Kookosrasvaa myydään useimmissa kaupoissa. Se löytyy yleensä margariinien ja voipakettien lähistöltä. Tunnistat sen hopean värisestä paketista. Yhdestä paketista saat monta isoa suklaa-annosta. Varo ettet jää koukkuun!

Kommentit  

 
0 #9 VS: Tee itse suklaataGuest 28.05.2015 13:32
Lainaus Guest:
Margariineista tulee hirveän paha maku. En suosittele!
Kookosrasva on maailman ainoa? tyydyttynyt rasva, joka ei "lihota". Eli antaa mennä vaan. Kannattaa kokeilla korvata osa sokerista koivusokerilla ja ehkä stevialla. Myös muita mausteita, kuten piparminttua kannattaa kokeilla.


Huomauttaisin, että kookosöljy ja -rasva eri asia. Kookosrasva on teollisuuden jätettä..
Ilmoita ylläpidolle
 
 
+1 #8 Tosi hyvä reseptiGuest 06.08.2014 10:53
Mä laitan joskus chiliä suklaaseen :P on muuten hirmu hyvää ;-)
Ilmoita ylläpidolle
 
 
-1 #7 Kai se on hyvää?Guest 11.05.2013 18:38
Kun tein mokkapaloja huomasin vasta sen jälkeen ettei ole enää kaakao jauhetta, laitoin kaakao jauheen tilalle kahvia, ja niistä tulisi kahvi leipiä. Joten toivottavasti tulee hyvää. :-x :oops:
Ilmoita ylläpidolle
 
 
0 #6 OhjeGuest 07.03.2013 14:00
Margariineista tulee hirveän paha maku. En suosittele!
Kookosrasva on maailman ainoa? tyydyttynyt rasva, joka ei "lihota". Eli antaa mennä vaan. Kannattaa kokeilla korvata osa sokerista koivusokerilla ja ehkä stevialla. Myös muita mausteita, kuten piparminttua kannattaa kokeilla.
Ilmoita ylläpidolle
 
 
+1 #5 VS: Tee itse suklaataGuest 10.02.2013 12:14
Lainaus Guest:
Nonii mites ku meil ei oo kookosrasvaa? Voiks käyttää tavallista rasvaa? esim. Leivonta margariinia??? :cry: :cry: Ku kaverin kaa on suklaahimo

Valitettavasti muu rasva ei tässä taida toimia. t. Ruokamenot.fi
Ilmoita ylläpidolle
 
 
0 #4 Kokeiliat ;)Guest 07.02.2013 15:55
Nonii mites ku meil ei oo kookosrasvaa? Voiks käyttää tavallista rasvaa? esim. Leivonta margariinia??? :cry: :cry: Ku kaverin kaa on suklaahimo
Ilmoita ylläpidolle
 
 
+4 #3 ChilisuklaaJarmo Nieminen 21.11.2010 20:00
Kun sulatat kookosrasvaa, lisää joukkoon jauhettua jalopenoa, habaneroa tai chayennepippuri a. Takaan, että moista ette kaupasta saa.
Ilmoita ylläpidolle
 
 
+1 #2 VS: Tee itse suklaatatuunaaja 31.01.2010 11:00
Mulla ei ollut muroja, mut käytin Corn Flakesejä. Niistäkin tuli ihania!
Ilmoita ylläpidolle
 
 
+2 #1 ihanaakisuli1997 30.01.2010 17:48
aivan ihanaa!!! jouduin tehdä lisää kun oli niin hyvää XD
Ilmoita ylläpidolle