Menu
A+ A A-

Gorgonzola-päärynä bruchetta

Bruchettan siniverinen serkku, uskomaton makuelämys. Pieninä suupalan kokoisina annoksina näistä saa vaikuttavan seuralaisen alkudrinkin kanssa tai juhlavampaa naposteltavaa illanistujaisiin ja juhliin.

Tarvitset:
4 siivua hyvää maalaisleipää
150 g gorgonzolajuustoa tai hyvää sinihomejuustoa
2 pehmeäksi kypsynyttä päärynää
rucola-salaattia maun mukaan
n. 25 g voita tai margariinia paistamiseen
1 valkosipulinkynsi

Tee näin:

1. Viipaloi leipä ja lohko pestyt päärynät ohuiksi lohkoiksi.

2. Sulata voi tai margariini paistinpannulla ja ruskista päärynälohkoja noin 2-3 minuuttia. Nosta päärynät sivuun odottamaan.

3. Kuori valkosipulinkynsi ja hankaa sitä leipäsiivuihin.

4. Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Paahda leipäviipaleita uunipellillä kummaltakin puolelta noin minuutin verran.

5. Asettele salaattia, päärynää ja juustoa leipäpaloille. Rouhi mustapippuria kevyesti mausteeksi.

6. Gratinoi leivät uunissa vielä 1-2 minuuttia.