Menu
A+ A A-

Ihanat marjamuffinssit

mustikkamuffinssit_raisio
Muffinssipannulla tai -paperivuoissa kypsennettävät leivonnaiset vievät kielen mennessään.

Tuoreista mansikoista ja mustikoista syntyy kauneimmat ja herkullisimmat muffinssit, mutta tähän käy hyvin myös pakastemarjat.

Pakastemarjoja käyttäessä kannattaa ne sulattaa ja valuttaa ensin hyvin, koska muuten mehu värjää muffinssit ja tekee niistä vetisiä. Lisää marjoihin teelusikallinen perunajauhetta, se sitoo lopun kosteuden ja muffinsseista tulee kauniimpia. Muffinssit voi kuorruttaa tomusokerista tehdyllä kuorrutteella (katso ohje tomusokeripakkauksesta) ja pienillä leivoskoristeilla joita löytyy monenlaisia kaupan maustehyllyköstä.

Tarvitset:

200 g leivontamargariinia (osa voileipämargariineistakin sopii leivontaan, katso merkinnät paketista)
2 dl sokeria
3 kananmunaa
vajaa tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl maitoa
noin 250 g marjoja

Tee näin:

1. Sekoita huoneenlämpöinen pehmeä voi tai margariini ja sokeri tasaiseksi taikinaksi.

2. Lisää kananmunat yksi kerrallaan samalla voimakkaasti vispaten.

3. Lisää leivinjauhe, vaniljasokeri ja vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Jos käytät pakastemarjoja, lisää ne varovasti taikinaan nostelleen. Tuoreet marjat lisätään vasta muffinssivuokiin.

4. Annostele taikina muffinssivuokiin. Jos käytät muffinssipeltiä, voitele ensin muffinssien kolot hyvin margariinilla. Jos käytät tuoreita mansikoita, upota mansikkalohkot kevyesti taikinan pintaan.

5. Pikkumuffinssit kypsennetään 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. Muffinssivuoassa ja isot paperivuokamuffinssit kypsyvät 200 asteisessa uunissa vajaassa 20 minuutissa.

Vinkki 1: Pidä aina kotona paperisia muffinssivuokia ja marjoja pakastimessa, niin saat taiottua näitä herkkuja kun herkuttelunälkä yllättää. Paperivuokia myydään kahta eri kokoa. Tästä taikinamäärästä saat pieniä muffinsseja noin 20 tai suurempia noin 12 kappaletta.

Vinkki 2: Juhlavaksi muffinssit saa pursottamalla niiden päälle paksuksi vatkattua kermavaahtoa. Koristele lopuksi vielä mansikalla ja tarjoa kauniissa tarjoiluvadissa.

Kuva: Raisio