Menu

Pita - leipä falafelia varten

pita3Muhkeiksi taskuiksi paistetut pita-leivät voi täyttää oman maun mukaan, esimerkiksi puolitetuilla itsetehdyillä lihapullilla,

salaatilla ja tomaattisiivuilla. Kastikkeeksi turkkilaisesta jogurtista tehtyä kastiketta. Lisää jogurttiin kurkkukuutioita, haluamaasi yrttiä ja ripaus suolaa. Täytteeksi sopii hyvin myös tonnikala tai savulohi.

Tarvitset:
(8 pitaleipää)

pita12,5 dl lämmintä vettä (n. 42 astetta)
2 tl kuivahiivaa
n. 7 dl vehnäjauhoja (tai korvaa osa ruissihtijauhoilla, 1-2 dl)
vajaa tl suolaa
1 tl sokeria
2 rkl öljyä

Tee näin:

1. Liuota hiiva nesteeseen ja lisää loput ainekset.

2. Vaivaa taikina tasaiseksi.

3. Jaa taikina kahdeksaan osaan leivinpaperille. Taputtele jauhotetuin käsin leivät mataliksi ja pyöreiksi, noin 10 cm halkaisijaltaan. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään sillä välin 250 asteiseksi.

4. Lämmitä uunipeltiä hetki uunissa. Lisää kuumalle pellille leivinpaperi leipineen. Paista noin 7 minuuttia uunin keskiosassa.

5. Nosta pelti uunista ja anna leipien jäähtyä leivinliinan alla. Valmista täyte, halkaise jäähtyneet leivät kyljestä sen verran, että saat lisättyä täytteet. Nauti!