Menu
A+ A A-

Suklaamurokeksit

Täysjyväjauhot antavat näille kekseille ihanan maun. Valitse hyvää suklaata, sillä sitä parempia tulee kekseistäkin.

Tarvitset:

1,75 dl sokeria
1,75 dl ruskeaa sokeria (voi korvata tavallisella hienolla sokerilla)
240 g voita tai margariinia
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
4.5 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl leivontasooda
1/2 tl suolaa
1 suklaalevy

Tee näin:

1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi.

2. Sekoita, sokeri, huoneenlämpöinen voi, vaniljasokeri ja kananmuna kulhossa. Lisää vehnäjauhot, sooda ja suola.

3. Lisää suklaa lastuina taikinan sekaan.

4. Nostele kahden ruokalusikan avulla taikinaa ruokalusikallisen kokoisiksi keoiksi leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Jätä taikinakekojen väliin riittävästi tilaa, jotta kekseillä on tilaa levittäytyä kypsyessään.

5. Paista 8-10 minuuttia, kunnes keksit ovat kevyen ruskeita. Anna keksien jäähtyä hetken, jotta ne eivät hajoa siirrettäessä. Nosta ne varovasti uuniritilän päälle jäähtymään ja kovettumaan.