Menu
A+ A A-

Pullaa ja aitoa pannukahvia

pullaa_leipatiedotus_ry

Vastapaistettua pullaa ja höyryävä kupillinen pannukahvia tai lasillinen kylmää maitoa

 on lyömätön makuelämys. Pannukahvi on suodatinkahvia pyöreämmän ja täyteläisemmän makuista, koska suurin osa kahvin sisältämästä rasvasta säilyy näin keitettäessä. Mikäli kahvi ei maistu, on jääkylmä lasillinen maitoa aina hyvä vaihtoehto.

Näin leivotaan perinteistä pullaa:

Kuva: Leipätiedotus ry

Tarvitset:
2 1/2 dl kädenlämpöistä maitoa (tai 2 1/2 dl kädenlämpöistä vettä ja 1 1/2 dl maitojauhetta)
50 g pehmeää margariinia tai voita
1/2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
3 tl kuivahiivaa
(1 kananmuna voitelemiseen, raesokeria)

Tee näin:
1. Mittaa aineet tarvikelistassa luetellussa järjestyksessä kulhoon tai leipäkoneeseen.

2. Sekoita voimakkaasti jos teet pullaa käsin, jotta pullaan saadaan hyvä sitko.

3. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peiteltynä.

4. Kun taikina on noussut 15-30 minuuttia pulleaksi, leivo siitä haluamiasi leivonnaisia. Pyörittele taikinasta pikkupullia. Jos haluat korvapuusteja, kauli taikina levyksi, sivele levylle ohuesti voita ja ripottele sille sokeria ja kanelia. Kääri rullalle ja leikkaa pieniksi korvapuusteiksi.

5. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja anna pullien kohota sillä välin uunipellillä liinalla peitettynä.

6. Jos haluat voidella pulliin kiiltävän pinnan kananmunalla. Riko muna lasiin, sekoita haarukalla kananmunan rakenne rikki ja sivele munaseosta pullien pinnalle. Voit ripotella vielä raesokeria koristeeksi.

7. Paista noin 10-15 minuuttia ja nauti kylmän maidon tai vastakeitetyn kahvikupillisen kera.

 

paulig_pannujauhatusAidon pannukahvin ohje:

Tarvitset:

Kahvipannun, tai mikäli et sellaista omista, niin kattilakin käy
Raikasta vettä
Pannujauhatettua kahvia (yläkulmassa ei ole suodatinkeittimen, vaan pannun kuva)
Lisukkeeksi haluttaessa sokeria, maitoa tai kermaa

Tee näin:

1. Kaada raikas kylmä vesi kahvipannuun.

2. Kiehauta vesi ja siirrä pannu pois lämmönlähteen päältä.

3. Lisää veteen pannujauhettua kahvia ja sekoita hyvin. Annostele 6-7 g kahvia 1 dl vettä kohden. Käytä mittana kukkurallisia ruokalusikoita tai 7 gramman kahvimittaa.

4. Siirrä pannu takaisin lämmölle ja anna kahvin kuohahtaa kerran.

5. Siirrä pannu pois lämmöltä, sekoita ja anna hautua 4-5 min.

6. Voit kaataa kahvin tarjoilupannuun. Niin kahvin hautuminen loppuu juuri oikeaan aikaan, eikä kuppiin tule kahviporoja.
Suositeltava pannukahvin tarjoilulämpötila on 75-80 astetta.

Vinkki! Älä laita kahvia kiehuvaan veteen tai anna kahvin kiehua lämmöllä. Jos kahvi palaa, tuloksena on varsin kitkerä maku.

Ohje ja kuva: Paulig Oy. Katso lisää kahvin keitto-ohjeita täältä (suodatinmenetelmä, pressopannu, mutteripannu ja espresso).

 

Kommentit  

 
0 #2 VS: Pullaa ja aitoa pannukahviaGuest 16.08.2014 11:09
Lainaus Guest:
Linkki paulig sivulle rikki.

[sensuroitu][sensuroitu]paulig.fi/about_coffee_preparing_coffee

Kiitos ilmoituksesta, pahoittelut. Korjaamme sen heti. Makoisia kahvihetkiä:)
Ilmoita ylläpidolle
 
 
0 #1 TeemiesGuest 16.08.2014 10:38
Linkki paulig sivulle rikki.

[sensuroitu][sensuroitu]paulig.fi/about_coffee_preparing_coffee
Ilmoita ylläpidolle