Menu
A+ A A-

Vadelmarahkakakku ja juustokakku

vadelmarahkakakku kk teppo johanssonJuhlimme Facebook-sivujemme 200 tykkääjän rajan rikkoutumista ja pistimme pöydän koreaksi. Suosimme yleensä herkkuja, joissa ei ole käytetty liivatetta, mutta nyt teimme poikkeuksen. Kuohkeat herkut vaativat usein liivatteiden käytön, kuten tässäkin. Tämä oli vain niin vastustamattoman herkullisen näköinen!

Ilman liivatetta tehdyn juustokakun ohje löytyy esimerkiksi täältä, Valion sivuilta. Resepti: Rahkatäytteinen juustokakku.

(8–10 annosta)

Tarvitset:

2 munaa
1,25 dl sokeria
1,75 dl vehnäjauhoja
1 appelsiinin raastettu kuori

Täyte:

3 valkuaista
1 dl tomusokeria
300 g maitorahkaa
150 g vadelmasosetta
3 liotettua liivatetta
(voit lisätä sokeria vadelmasoseen joukkoon tarvittaessa)

Kostutus:

1 appelsiinin mehu

Tee näin:

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kevyesti sekoittaen siivilöity vehnäjauho ja raastettu appelsiinin kuori.

2. Levitä taikina leivinpaperille puolen sentin paksuiseksi levyksi ja paista 180-asteisessa uunissa noin 6 – 8 minuuttia.

3. Anna jäähtyä ja ota sopivalla muotilla kaksi kakkuvuoan kokoista levyä tai kiekkoa.

4. Vatkaa täytteen valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon maitorahka, vadelmasose ja sulatettu liivate kevyesti lastalla sekoittaen.

5. Pane kakkupohja kakkuvuokaan ja kostuta puolikkaan appelsiinin puristetulla mehulla. Kaada täyte päälle ja nosta toinen kakkupohja päälle. Kostuta lopulla appelsiinin mehulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 – 4 tuntia.

6. Koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi vadelmilla ja marengilla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry, kuva: Kotimaiset Kasvikset ry/Teppo Johansson