Menu
A+ A A-

Kurkkua sushin tapaan: kurkkuveneet

Kurkkuveneet kk Sanna PeurakoskiKokeile kurkkua uudenlaisella tavalla. Sushivaikutteita kotikeittiöön helpolla tavalla: kurkkuveneet.

24 - 30 kpl

Tarvitset:

2 kurkkua
2 dl puuroriisiä
6 dl vettä
1 rkl väkiviinaetikkaa
1 tl sokeria
0,5 - 1 tl suolaa
wasabia (löytyy suuremmista elintarvikekaupoista ja etnisistä elintarvikeliikkeistä) tai piparjuuritahnaa
300 g tuoretta lohifileetä

Lisäksi:

soijakastiketta

 

Tee näin:

1. Aloita valmistamalla riisi. Huuhtele riisiä kylmän veden alla niin kauan, että huuhteluvesi ei ole enää sameaa. Lisää riisit kiehuvaan veteen. Hauduta kypsäksi (noin 15 - 20 minuuttia). Vältä liikaa sekoittamista kypsennyksen aikana. Huuhtele kypsä riisi kylmän veden alla, liian tärkkelyksen poistamiseksi. Sekoita riisiin etikka, sokeri ja suola.

2. Halkaise kurkut. Koverra siemenet pois lusikan avulla. Leikkaa kurkunpuolikkaat 4 - 5 cm:n paloiksi.

3. Poista lohifileestä ruodot ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

4. Muotoile riisistä soikeita pienen lihapullan kokoisia palloja kostutetuin käsin. Aseta jokainen pallo kurkkuveneeseen.

5. Lisää riisin päälle pienen pieni nokare wasabia tai piparjuuritahnaa.

6. Aseta päällimmäiseksi lohiviipale.

7. Tarjoa soijakastiketta pienestä, laakeasta astiasta, jotta kurkku-sushia voi kastaa kevyesti soijakastikkeeseen ja nauttia sormin syöden tai puikoilla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry, kuva: Kotimaiset Kasvikset ry / Sanna Peurakoski