Menu
A+ A A-

Espanjalaiset tapasleivät ilmakuivatulla kinkulla

tapasleivätItalialainen parmankinkku ja espanjalainen serrano. Nämä ilmakuivatut kinkut pääsevät parhaimmilleen tässä reseptissä. Espanjalaisten ravintoloiden tarjoamien tapasleipien innoittamana halusin löytää sen täydellisen makukombinaation - tässä tulos. Sopii illanistujaisiin, pieneen nälkään - tai tapaksiksi.

Tarvitset:

vaalea patonki
oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi/1 keltasipuli (valitse näistä mieleisesi, tai kummatkin)
1-2 kypsää tomaattia
ilmakuivattua kinkkua (serrano- tai parma)

Tee näin:

1. Viipaloi patonki noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi.

2. Kuumenna paistinpannulla hieman öljyä, paista patonkiviipaleet kevyesti kullankeltaisiksi kummaltakin puolelta.

3. Kuori valkosipulinkynsi ja hankaa sitä patonkiviipaleen toiselle puolelle. Säästä osa leivistä keltasipulilla maustettaviksi. Tai tee näistä vain mieleistäsi versiota. Tässä vaiheessa ei haittaa, vaikka patongit ehtivät jäähtyä. Mikäli lisäät loput ainekset niiden vielä ollessa lämpimiä, imevät ne kuitenkin herkemmin maut myös syvälle leivän sisälle.

4. Viipaloi tomaatti ohuiksi, leipäpalojen kokoisiksi viipaleiksi. Jos teet keltasipulileipiä, tee siitä muutamia ohuita viipaleita. Lisää leivän päälle tomaattiviipale - sekä pari pientä palaa keltasipulia, jos teet keltasipulileipiä.

5. Lisää ilmakuivattu kinkku. Revi sormin leivän kokoiset palat ja lisää leipien päälle.