Menu
A+ A A-

Herkulliset ja nopeat suklaapalat

kuva-29Herkulliset suklaapalat valmistuvat nopeasti. Mutakakkureseptiin perustuva taikina paistetaan mieluiten neliskanttisessa vuoassa, jolloin suklaakuutioita voi tehdä koko levystä. Suklaapalat voi pitää joulun herkkupöydällä pari-kolme päivääkin. Pinnan kuivahtaminen vain parantaa makeisen rakennetta.

Tarvitset:

100 g leivontamargariinia

3 dl sokeria

2 kananmunaa

1,5 dl vehnäjauhoja

4 rkl tummaa kaakaojauhetta, esim. VanHouten

1,5 tl vaniljasokeria

 

Tee näin:

1. Sulata margariini.

2. Lisää margariinin joukkoon loput ainekset ja sekoita seos tasaiseksi.

3. Voitele vuoka ja voit ripotella lisäksi pintaan korppujauhoja. Valitse neliön mallinen vuoka, jos mahdollista.

4. Kaada taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi.

5. Paista noin 20 minuuttia 175-asteisessa uunissa. Anna jäähtyä.

6. Leikkaa tasakokoisia neliöitä, ripottele tomusokeria esimerkiksi teesiivilän läpi pinnalle lumeksi.

 

Vinkki! Kauniiseen rasiaan pakattuna näistä saa kivan viemisen tai lahjan.