Menu
A+ A A-

Itsetehdyt herkulliset laskiaispullat

LaskiaispullaNäistä pullista syntyy maan parhaat laskiaispullat. Yleiskoneella sekoitettuna taikinasta tulee kuohkeaa varmemmin, tai jos omistat leipäkoneen, sopii se tämän taikinan tekemiseen loistavasti.

Leipäkonetta käyttäessä voi taikinan antaa nousta koneessa ja katkaista virta esimerkiksi irroittamalla johdon seinästä ennenkuin kone aloittaa paistamisvaiheen. Yleensä kone on tässä vaiheessa noin 10 minuutissa. Todella kätevää ja helppoa!

Taikinasta saa reilun uunipellillisen pullaa, juuri sopivasti jotta kaikki tulee syötyä tuoreena.

Tarvitset:
2 1/2 dl kädenlämpöistä maitoa (tai 2 1/2 dl kädenlämpöistä vettä ja 1 1/2 dl maitojauhetta)
50 g pehmeää margariinia tai voita
1/2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
3 tl kuivahiivaa
(1 kananmuna voitelemiseen, raesokeria)

Tee näin:
1. Mittaa aineet tarvikelistassa luetellussa järjestyksessä kulhoon tai leipäkoneeseen.
2. Sekoita voimakkaasti jos teet pullaa käsin, jotta pullaan saadaan hyvä sitko.
3. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peiteltynä.
4. Kun taikina on noussut 15-30 minuuttia pulleaksi, leivo siitä haluamiasi leivonnaisia. Pyörittele pikkupullia tai kauli taikina levyksi, sivele levylle ohuesti voita ja ripottele sille sokeria ja kanelia. Kääri rullalle ja leikkaa pieniksi korvapuusteiksi.
5. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja anna pullien kohota sillä välin uunipellillä liinalla peitettynä.
6. Jos haluat voidella pulliin kiiltävän pinnan kananmunalla. Riko muna lasiin, sekoita haarukalla kananmunan rakenne rikki ja sivele munaseosta pullien pinnalle. Voit ripotella vielä raesokeria koristeeksi.
7. Paista noin 10-15 minuuttia ja anna jäähtyä leivinliinan alla.
8. Tee kermavaahto (ohje löytyy täältä).
9. Leikkaa pullista yläosa irti terävällä veitsellä ja poista alaosasta osa pullan sisustasta niin, että siihen syntyy pieni kuoppa.
10. Lisää kuoppaan lusikallinen vadelma- tai mansikkahilloa. Marsipaanista pitävät lisäävät nokareen maidolla notkistettua marsipaania. Lisää täytteen päälle vielä iso lusikallinen kermavaahtoa ja laita pullan yläosa sen päälle.