Menu
A+ A A-

Viikonlopun herkkureseptit

Skånen perunat

lammaspullat skanen perunatKermaperunoita kevyemmät ja uskomattoman herkulliset perunat on helppo valmistaa ja suosio on aina taattu. Skånen perunat on täyttävä, mutta ei raskas kyytiläinen erityisesti kalalle ja lihalle.

Erillistä kastiketta ei välttämättä tarvita.

 

Erityisen hyvän maun vuoksi menekki on hyvä, tällä reseptillä teet vaikutuksen kokkaustaidoillasi. Ehkä on paras tehdä heti tupla-annos, sillä Skånen perunat maistuvat aivan järjettömän hyviltä seuraavina päivinä; jopa kylmänä. Edullista, säilöntäaineetonta ja sopii 

skone_avaus_w

herkutteluun. Myös luomu on helposti toteutettavissa, valitset aineksiksi vain luomuperunat, -kerman ja -sipulin. Sipulin määrää voi hyvin vähentää, jos et pidä sen mausta.

Tarvitset:

8 perunaa
1 iso sipuli
2 rkl voita
3 dl maitoa
1 dl kuohu-, ruoanlaitto- tai soijakermaa
1 tl suolaa
mustapippuria
(ruohosipulia)

1. Kuori ja kuutioi perunat ja silppua sipulit.

2. Kuullota peruna- ja sipulikuutiota voissa noin 10 minuuttia.

3. Lisää maito ja hauduta noin 15 minuuttia.skone_pannulla_w

4. Lisää kerma, suola ja pippuri.

5. Hauduta kypsäksi. Maistamalla huomaat milloin perunakuutiot ovat pehmenneet. Huom! perunapaistos jähmettyy vielä pöydässä, mutta voi näyttää melko juoksevalta vielä kun perunat ovat kypsyneet. Viimeistelyyn sopii ruohosipuli tai muut yrtit.