Menu
A+ A A-
 • Kategoria: Uutiset

Kauppojen aukioloajat 2015: Juhannus ja syksyn sunnuntait

juhannuskukatJuhannuksena useimmat kaupat saavat olla auki ainoastaan juhannusaaton aamupäivän ja sunnuntain iltapäivän.

Juhannusaatto on liikelain mukaan juhlapäivä ja juhannuspäivä on taas kirkollinen juhlapäivä, joten useimpien kauppojen aukioloajat ovat juhannuksena tarkkaan määrätyt. Juhannuksen aikaan tavalliset ruokakaupat joutuvat sulkemaan ovensa perjantaina 19.6.2015 kello kaksitoista ja saavat avata ne seuraavan kerran sunnuntaina 21.6.2015.

Aukiolorajoitukset eivät kuitenkaan koske seuraavia kauppoja, jotka siis saavat olla vapaasti auki myös juhannuksena ja yleensäkin juhlapäivinä:

Pienet, alle sadan neliömetrin päivittäistavarakaupat, eli kioskikaupat.

Useimmat haja-asutusalueiden päivittäistavarakaupat.

Huoltoasemien yhteydessä olevat alle 400 m2 päivittäistavaramyymälät.

Ahvenanmaalla muutkin kuin yllämainitut ruokakaupat saavat olla vapaasti auki myos juhlapäivinä.

Aluehallintovirasto voi erityisestä syystä sallia ammattimaisen vähittäiskaupan sekä parturi- ja kampaamoliikkeen harjoittamisen muinakin kuin laissa säädettyinä aikoina. Aukiololain mukaan aluehallintovirasto voi erityisestä syystä myöntää poikkeuslupia aukioloon. Erityisiä syitä ovat liikkeen sijainti, matkailu, yleisötapahtuma tai muu vastaava syy.

Tarkista kuitenkin kauppasi aukiolo kaupan verkkosivulta tai:

Etsi juhlapäivänä avoinna oleva kauppa ja katso kaupan aukioloajat alla olevien linkkien avulla:

 
  Enintään 400 m2 päivittäistavaramyymälät Muut vähittäiskaupat

 

   

Sunnuntait 31.5.-14.6.2015

vapaa aukiolo klo 12 - 18

 

   

Juhannus 2015

   

Juhannusaatto 19.6.2015 (perjantai)

klo 7 -12 klo 7 - 12

Juhannuspäivä 20.6.2015 (lauantai)

- -

 

   

Sunnuntait 21.6.-25.10.2015

vapaa aukiolo klo 12 - 18

 

   

   • K-Supermarket Kamppi - aukioloajat K-Supermarket Kamppi on avoinna vuoden jokaisena päivänä!

 

 • Lidl myymälähaku ja aukioloajat
 • Siwa kaupat ja aukioloajat
 • Stockmann tavaratalojen aukioloajat
 • Löydä lähin Valintatalo-linkki

 


Vähittäiskaupan aukioloajat perustuvat vuoden 2009 joulukuussa voimaan tulleeseen lakiin, jonka mukaan kaupat saavat olla auki seuraavasti: arkisin maanantaista perjantaihin klo 7-21, lauantaisin klo 7-18 ja sunnuntaisin klo 12-18 paitsi isänpäivän ja jouluaaton välisenä aikana klo 12-21. Uudenvuodenaattona ja vapun aattona kaupat tulee sulkea klo 18 ja joulu- ja juhannusaattona klo 12.

Laki ei koske sellaisia päivittäistavarakauppoja, joiden vakituisessa liiketoimintakäytössä oleva myyntipinta-ala on enintään 400 neliömetriä, muutoin kuin juhlapäivien* aukioloaikojen osalta. Alle 400 neliömetrin päivittäistavaramyymälöissä saa kuitenkin harjoittaa myyntiä enintään 4 tunnin ajan klo 8-18 välisenä aikana viimeisenä peräkkäin sattuvista kirkollisista juhlapyhistä, eli Tapaninpäivänä ja 2. pääsiäispäivänä.

Laki ei myöskään koske esimerkiksi haja-asutusalueiden kauppoja, autokauppaa, kioskeja eikä huoltamokauppaa.

Aukiolosäännökset koskevat uusia haja-asutusalueelle perustettavia kaupan suuryksiköitä.

 

*juhlapäivät:

 • Uudenvuodenaatto kello 18 jälkeen, uudenvuodenpäivä
 • Loppiainen
 • Pitkäperjantai, pääsiäispäivä, toinen pääsiäispäivä
 • Vapun aatto kello 18 jälkeen, vapunpäivä
 • Äitienpäivä
 • Helatorstai
 • Helluntai
 • Juhannusaatto kello 12 jälkeen, juhannuspäivä
 • Pyhäinpäivä
 • Isänpäivä
 • Itsenäisyyspäivä
 • Jouluaatto kello 12 jälkeen, joulupäivä, toinen joulupäivä (Tapaninpäivä)

Lisätietoja:: Päivittäistavarakauppa ry, www.pty.fi

Kommentit  

 
-6 #48 Stockmann auki helstorstainaGuest 14.05.2015 12:18
Avasin juuri s-postin, jossa Stockmann kertoo olevansa auki tänään helatorstaina?! Todella outoa. Ei olisi tullut mieleenkään, että jokin iso kauppa on avoinna tänään saatikka että itse lähtisi kaupoille...
Lainaa | Ilmoita ylläpidolle
 
 
+12 #47 Tärkeä tieto jollekinGuest 08.06.2014 15:32
Mielenkiintoist a miten kaikkien anonillittäjien täytyy ängetä itsensä sivuille, joista löytävät vain valittamista. Itse olen löytänyt paljonkin hyödyllistä tietoa näiltä sivuilta.. 8)
Lainaa | Ilmoita ylläpidolle
 
 
-15 #46 pyhäpäivätGuest 11.05.2014 15:22
:D Palkallisia iloisia vapaapäiviä kaikille,myös yrityksille. Talvenjuhlat on hienoja pimeään aikaan. Kevätjuhlat ja päättärijuhlat on ylikivoja.Meill ä kun on neljä erilaista vuodenaikaa.Pim eällä kylmällä talvella ei muuta tekiskään kun viettää pyhäpäivää joulua ja uutta vuotta. Ihania lepokausia. Jeesus ristiinnaulitti in oikeesti meidän syntien tähden.Risti tarkoittaa sovintoa.Kristi tyillä ei ole kadotustuomiota ollenkaan.Meidä n synnit sovitettiin. Kristitty ei uhraa elukoitakaan koska synti sovitettiin jo. Sen takia olemme iloisia. Sinäkin voit pelastua kääntymällä .Raamattu on ihan Jeesuksen kirjoittama kirjojen kokoelma.Hänest ä kirjat kertovat.Vappu taas on kevätjuhla ja työläisten oma juhla siinä mitään syntiä ole. Pahantekeminen on syntiä ei tavalliset asiat .Mikään vaate ole syntiä vaan mitä teet sillä .Rukouspaikka on erikseen eikä missä sattuu. Toisten loukkaaminen on syntiä . Luoja kun on luonut meidät muutkin ja rakastaa meitä.
Lainaa | Ilmoita ylläpidolle
 
 
+3 #45 Virhe korjattuRuokamenot toimitus 09.04.2014 07:46
Lainaus Guest:
Tuossa lukee, että pääsiäinen olisi tammikuussa. Siis tämän sivun listan mukaan

Pääsiäislauantai 19.1.2014 (lauantai)
-1. pääsiäispäivä 20.1.2014

Kiitos huomautuksesta, tammikuun päivämäärät olivat tietysti kirjoitusvirhei tä.
Lainaa | Ilmoita ylläpidolle
 
 
-4 #44 Virhe päivämäärissäGuest 09.04.2014 00:50
Tuossa lukee, että pääsiäinen olisi tammikuussa. Siis tämän sivun listan mukaan

Pääsiäislauanta i 19.1.2014 (lauantai)
-1. pääsiäispäivä 20.1.2014

Kuitenkin toinen pääsiäispäivä on sitten laitettu tapahtumaan huhtikuussa. Eli virheessä ei olla edes johdonmukaisia!

Sitäpaitsi 19.01.2014 oli SUNNUNTAI, eikä lauantai.

Voisiko joku korjata virheen?
Lainaa | Ilmoita ylläpidolle
 
 
-1 #43 Kuljun KartanoGuest 06.12.2013 14:32
Kuljun Kartanon K-Supermarket ja samassa sijaitseva sekatavarakaupp a (Keskinen minikoossa) on Kampin lisäksi avoinna vuoden jokaisena päivänä. Sivustojen pitäjille vain pieni vinkki!
Lainaa | Ilmoita ylläpidolle
 
 
-16 #42 Kamalaa kun aikuiset ihmiset ei pärjää ilman 24/7 meininkiäGuest 06.12.2013 11:23
Lainaus hamsteri:
Kotona ei voi pitää isoja ruokavarastoja
siksi joutuu käymään kaupassa useana päivänä viikossa.Ne,joiden mielestä kaupat vois olla kiini yhtähyvin , turvautuvat varmaan äidin laittamaan ruokaan. 8)


Aikuiset ihmiset osaavat ihan itse tehdä ruokaa ja suunnitella ostokset niin, ettei edes joka viikko tarvitse ravata kaupassa. Saati sitten nillittää siitä, miten kauppojen pitäisi olla auki jatkuvasti. Ennen oli kaupat sunnuntaisin kiinni ja ihmiset olivat laihempia. Nykyään tuntuu että monien elämän kohokohta on päästä kauppoihin ostoksille. Se vasta surullista onkin. Hyvää joulua kaupan työntekijöille!
Lainaa | Ilmoita ylläpidolle
 
 
-11 #41 Nauttikaa vapaistanne!!Guest 10.11.2013 13:00
Haloo!! Pitäähän noiden työntekijöidenk in saada joskus olla vapaalla!! Luulen ettei kukaan nyt yhteen tai kahteen päivään kuole nälkään (jos siel kaapissa muka ei oo mitään) ja luulen, et monelle on ihan paikallaan pari paastopäivää. ;-)
Lainaa | Ilmoita ylläpidolle
 
 
+28 #40 Pää aukiGuest 01.11.2013 15:41
Saatana, Helinä-keiju ja Cthulhu kertoivat ihan itse minulle, että kaupat saavat olla auki kaikkien uskontojen juhlapäivinä. Etenkin kaikkien lähi-idän uskontojen juhlapäivinä täytyy saada shoppailla, juua viinaa ja pilkata näitä alistettuja raukkoja, jotka ovat mielikuvitusole ntojen orjia.
Lainaa | Ilmoita ylläpidolle
 
 
-100 #39 Pelastakaa itsenne, niinkuin pelastin itseniGuest 23.06.2013 02:24
Kaikki juhlat on turhia. Ainoo juhla mikä olisi luvallinen on Eid juhla ja se on Ramadanin paastokuuauden jälkeisenä päivänä.Kaikkij uhlat esim.vappu,joul u,uusvuoson turhaa ja ne on syntiä juhlia joten me muslimit ei voida sanoa muille hyvää joulua tai muuta vastaavaa koska se on syntiä, jeesus ei koskaan ristiinaulittu ihmiset. ja vielä sanoakseeni Raamattu on pitkältä ajalta ihmisten kirjottama kirja, kuin Koraani on tullut suoraan luojaltaamme Allahilta, Jumalalta. Minä tiedän mitä puhun koska olen entinen kristitty, tehkää itellenne palvelus ja tutkitaa islamin uskontoa ja älkää menkö siihen että puhutte pahaa heti tän kommentin jälkeen, älkää uskoko uutisii se on vaa mediaa mitä ne puhuu muslimeista ja Islaminuskosta yleensä se on pahaa ja se ei oo totta. haluan vain puhua teille totta ja auttaa teitä, muistakaa Islam on rauhan uskonto ja voin sanoa kokemuksesta että Islam on antanut itsellenirauhaa sekäitselleniet tä katsonmaailmane ritavallajaseon hyvällätavalla. Alhamdulillah:- )
Lainaa | Ilmoita ylläpidolle