Menu
A+ A A-
 • Kategoria: Uutiset

Kauppojen aukioloajat pääsiäisenä 2011

Katso tuoreimmat kauppojen aukioloajat tästä!

Pääsiäinen on kirkollinen juhla-aika, joten useimpien kauppojen aukioloajat ovat tarkkaan määrätyt. Pienet, alle sadan neliömetrin päivittäistavarakaupat, useimmat haja-asutusalueiden päivittäistavarakaupat sekä huoltoasemien yhteydessä olevat alle 400 m2 päivittäistavaramyymälät saavat kuitenkin olla avoinna vapaasti koko pääsiäisen ajan.

Muiden päivittäistavarakauppojen sallitut aukioloajat pääsiäisenä:

Kiirastorstai 21.4.2011
Suuremmat kaupat saavat olla avoinna koko päivän, eli kello 7-21 välillä ja enintään 400 m2 aukiolo on vapaata.

Pitkäperjantai 22.4.2011
Päivittäistavarakaupat ovat kiinni.

Pääsiäislauantai 23.4.2011
Suuremmat kaupat saavat olla avoinna kello 7-18 välillä ja enintään 400 m2 aukiolo on vapaata.

1. pääsiäispäivä, sunnuntai 24.4.2011
Päivittäistavarakaupat ovat kiinni.

2. pääsiäispäivä, maanantai 25.4.2011
Enintään 400 m² päivittäistavaramyymälät saavat olla avoinna neljän tunnin ajan klo 8-18 välillä. Sitä suuremmat päivittäistavarakaupat ovat kiinni.

Tarkista kuitenkin kauppasi aukiolo kaupan verkkosivulta tai:

Etsi pääsiäisenä avoinna oleva kauppa ja katso kaupan aukioloajat näiden linkkien avulla:

   • K-Supermarket Kamppi - aukioloajat K-Supermarket Kamppi on avoinna vuoden jokaisena päivänä!

 

 • Lidl myymälähaku ja aukioloajat
 • Siwa kaupat ja aukioloajat
 • Stockmann tavaratalojen aukioloajat
 • Löydä lähin Valintatalo-linkki

 


Vähittäiskaupan aukioloajat perustuvat vuoden 2009 joulukuussa voimaan tulleeseen lakiin, jonka mukaan kaupat saavat olla auki seuraavasti: arkisin maanantaista perjantaihin klo 7-21, lauantaisin klo 7-18 ja sunnuntaisin klo 12-18 paitsi isänpäivän ja jouluaaton välisenä aikana klo 12-21. Uudenvuodenaattona ja vapun aattona kaupat tulee sulkea klo 18 ja joulu- ja juhannusaattona klo 12.

Laki ei koske sellaisia päivittäistavarakauppoja, joiden vakituisessa liiketoimintakäytössä oleva myyntipinta-ala on enintään 400 neliömetriä, muutoin kuin juhlapäivien* aukioloaikojen osalta. Alle 400 neliömetrin päivittäistavaramyymälöissä saa kuitenkin harjoittaa myyntiä enintään 4 tunnin ajan klo 8-18 välisenä aikana viimeisenä peräkkäin sattuvista kirkollisista juhlapyhistä, eli Tapaninpäivänä ja 2. pääsiäispäivänä.

Laki ei myöskään koske esimerkiksi haja-asutusalueiden kauppoja, autokauppaa, kioskeja eikä huoltamokauppaa.

Aukiolosäännökset koskevat uusia haja-asutusalueelle perustettavia kaupan suuryksiköitä.

 

*juhlapäivät:

 • Uudenvuodenaatto kello 18 jälkeen, uudenvuodenpäivä
 • Loppiainen
 • Pitkäperjantai, pääsiäispäivä, toinen pääsiäispäivä
 • Vapun aatto kello 18 jälkeen, vapunpäivä
 • Äitienpäivä
 • Helatorstai
 • Helluntai
 • Juhannusaatto kello 12 jälkeen, juhannuspäivä
 • Pyhäinpäivä
 • Isänpäivä
 • Itsenäisyyspäivä
 • Jouluaatto kello 12 jälkeen, joulupäivä, toinen joulupäivä (Tapaninpäivä)!

Lisätietoja:: Päivittäistavarakauppa ry, www.pty.fi

Kommentit  

 
0 #7 Että näinJesusfan 25.04.2011 17:37
"Liikkeiden aukiolon laissa rajoittaminen jonkin taruolentoihin uskovan ryhmän takia on eritäin väärin ja toivoisin että joku puuttuisi asiaan tai vaihtoehtoisest i muuttaisi lakia/säännöksi ä niin että ne sopisivat minunkin harhoihini."
Ihanaa suvaitsevaisuut ta, kun meidän uskoa näin mollataan. Hieman kunnioitusta? Tässä on kuitenkin perinteet ja valtauskonto kyseessä.
Ilmoita ylläpidolle
 
 
+2 #6 VS: Kauppojen aukioloajat pääsiäisenä 2011aivan juu 25.04.2011 11:23
Lainaus marianne hynninen:
olet sitten varmaan valmis luopumaan myös vapaapäivistä? :-*

Työlainsäädäntö nyt kuitenkin antaa ne omat vapaapäivät jokatapuksessa. Ei ne kirkolliset vapaapäivät kuitenkaan koske kaikkia. Ja sitten kun ollaan ne "vapaapäivät" töissä ja päiväkodit onkin kiinni niin siinähän taas sovittelet.
Ilmoita ylläpidolle
 
 
+2 #5 Niin no...Kekonen 24.04.2011 14:28
Ei kai tässä ny oo kiinni mistään muusta, kun siitä, kuinka kirkolliset asiat säätelee muuta elämää vieläkin, 2000-luvulla.
Mun puolesta kaupat saavat olla auki vaikka 24/7 jos niin nähdään hyväksi kyseisen kauppaliikkeen silmin. Toisaalta ei tää mua haittaakkaan, jos ne kiinni ovat parina päivänä.

Periaatteellise sti asia onkin monimutkaisempi : Pitääkö valtion lailla säädellä aukioloja vai ei.. ja miksi? Oma mielipide on, että mahdollisuus 24/7 aukioloon pitäisi olla, mutta sitten kaupasta itsestään kiinni onko. Eli täys vapaus tuossa suhteessa. Mutta niin, että Henkilökuntakin saa vapaansa ja leponsa.
Ilmoita ylläpidolle
 
 
+3 #4 Ei kaiLinda 24.04.2011 08:52
Voiko oikeasti olla ihmisiä, joiden elämä järkkyy siitä - että on muutama päivä vuodessa, kun kaupat kiinni ? Voi juma miten on ihmiset sekaisin.. Pääsiäinen on hieno juhla, kevään tuoja - tuntuu oudolta että kaikesta pitää valittaa. Sääli niitä ihmisiä, joiden elämä niiin tyhjää , että ilman jokapäiväistä Prismassa käyntiä ei eämässä olekaan mitään.. Iloista pääsiäistä!
Ilmoita ylläpidolle
 
 
+5 #3 noinmarianne hynninen 23.04.2011 17:35
olet sitten varmaan valmis luopumaan myös vapaapäivistä? :-*
Ilmoita ylläpidolle
 
 
+1 #2 Rajoituksia?Ei uskonnollinen 23.04.2011 03:10
Liikkeiden aukiolon laissa rajoittaminen jonkin taruolentoihin uskovan ryhmän takia on eritäin väärin ja toivoisin että joku puuttuisi asiaan tai vaihtoehtoisest i muuttaisi lakia/säännöksi ä niin että ne sopisivat minunkin harhoihini.
Ilmoita ylläpidolle
 
 
-7 #1 LidlRoope 22.04.2011 15:01
O saan mop ata :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ilmoita ylläpidolle