Menu
A+ A A-

Mitkä tarjoukset sopivat pientalouteen?

Lue vinkit miten tarjoukset voi käyttää tehokkaasti hyväksi, vaikka myytävät erät on mitoitettu useamman hengen talouksia ajatellen.

Kaupat houkuttavat tarjouksillaan enemmän perheitä kuin pientalouksia, vaikka parannusta tähänkin asiaan on jo havaittavissa. Kananmunia, margariineja ja maitoja esimerkiksi saa jo useammassa pakkauskoossa. Mutta miten toimia muiden tuotteiden kanssa?

Lue lisää: Mitkä tarjoukset sopivat pientalouteen?

Näin maustat yrteillä

YrtitYrttejä on helppo kasvattaa itse, joko siemenistä tai valmiista taimista. Chiliä voit poimia omalta ikkunalaudaltasi koko ensi talven lämmittämään ruokien makuja, kun istutat ostetun chilin siemenet nyt. Tämä yksilö on vuosi sitten punaisen chilin siemenestä kasvatettu. Yhdestä chilistä saa ikkunalaudallisen, punaiseksi ne muuttuvat vasta aivan kypsinä, mutta sopivat ruokaan jo vihreinä.

Tarkista yrttien sopivuus lihalle, kanalle ja kanalle, niin onnistut varmasti. Samat ohjeet pätevät niin tuoreille kuin kuivatuillekin yrteille.

Liharuoka

Naudanliha: rosmariini, rakuuna, timjami, kirveli ja persilja

Sianliha: oregano, salvia, timjami, rakuuna, sitruunamelissa ja basilika

Jauheliha: meirami, timjami, oregano, basilika ja sitruunamelissa

Lammas: salvia, basilika, timjami, rakuuna, rosmariini ja minttu

Poro ja riista: salvia, timjami, rakuuna, rosmariini ja basilika

Linnut: basilika, sitruunamelissa, rakuuna, rosmariini ja persilja

Kalaruoka

Lohikalat: basilika, tilli, kirveli, rakuuna ja sitruunamelissa

Silakka: meirami, timjami, oregano, kirveli ja salvia

Silli: salvia, rosmariini, timjami, kynteli, meirami ja oregano

Äyriäiset: timjami, basilika, sitruunamelissa, tilli ja persilja

Kasvisruoka

Tomaatti: basilika, salvia, timjami, rakuuna, oregano ja korianteri

Kurkku: kirveli, kynteli, meirami, fenkoli ja tilli

Paprika: oregano, timjami, meirami, salvia ja kynteli

Kaali: meirami, kynteli, timjami, salvia, lipstikka, kirveli, sitruunamelissa, kumina ja korianteri

Kukkakaali: oregano, rakuuna, sitruunamelissa, minttu ja kirveli

Punajuuri: salvia, timjami, iisoppi ja kynteli

Lanttu ja nauris: kynteli, salvia, meirami ja kirveli

Pavut ja herneet: basilika, timjami, kynteli, rakuuna ja rosmariini

Leipomiseen

Fenkoli, kirveli, sitruunamelissa ja minttu

Vinkki: Kokeile pestoa. Mausta ruoka vain pippurilla ja suolalla. Hienonna raaka-aineisiin sopivista tuoreista yrteistä ja pinjansiemenistä pesto ja tarjoa se erikseen.

 

 

9 reseptiä herkutteluun

Kotona leivottu pulla etsii vertaistaan. Helppo leivonnainen, joka saa kodin tuoksumaan ihanalta.

Köyhät ritarit on helppo ja halpa perinneherkku, joka on turhaan ollut unohduksissa.

Mansikkamuffinsit maistuvat ihanalle tuoreista mansikoista leivottuna ja kermavaahdolla koristeltuna.

Marjapiirakka, johon on helppo käyttää pakastimen viimeiset marjat.

Suolaisen makea päärynäbruchetta on ihan uusi tuttavuus vanhasta klassikosta.

Suklaan nälän vie itse vikkelästi tehty riisisuklaa. Tämä suklaa sopii suklaa-allergikoillekin.suklaa

 

 

 

 

 

 

 

Perinneruokiin kuuluva mustikkarättänä on hyvä klassikko, joka tekee aina kauppansa.

Mieleisillä marjoilla ja päärynöillä mehustetut muffinssit on helppo tehdä.

Lahjaksi, herkutteluun tai myyjäisiin sopivat tryffelit.

Kasvata omat varhaisperunat

perunakoura_250

Ämpärissä kasvattamalla voi saada omia varhaisperunoita jo ennenkuin kotimaiset perunat ilmestyvät kauppoihin. Huhtikuun puolessa välissä istutetut perunat valmistuvat sopivasti juhannukseksi. Voit kokeilla jääkaappiin unohtuneita itämään ehtineitä perunoita, mutta varmimman tuloksen saat ostamalla siemenperunoita puutarhaliikkeestä.

Lue lisää: Kasvata omat varhaisperunat