Menu
A+ A A-

Pakastin tyhjäksi

lapsen-kasi


Pakastin täyttyy kesän herkuista ja syksyn sadosta. Nyt kannattaa käydä vilkaisemassa mitä jäljellä olevista aineksista voisi tehdä.


Sieniä kannattaa lisätä kastikkeisiin, pizzoihin ja piirakoihin tai tee sienisalaattia.

Marjoista saa vitamiinipommeja sekoittamalla niitä jogurtin tai piimän sekaan smoothieksi tai koristele niillä vaniljajäätelöannos. Maizena- tai perunajauhopaketin ohjeen mukaan onnistuu kiisseli helposti. Käytä kiisseliin vettä ja hieman mehua, niin saat kauniin värin. Lisää marjat vasta valmiiseen kiisseliin, niin ne säilyttävät paremmin ulkomuotonsa ja pitävät vitamiinit tallella.

Jos käytät mustikoita, et tarvitse mehua värin vuoksi. Lisää mustikat nesteeseen jo ennen kuumennusta, niin saat upean väristä kiisseliä. Juhlavaksi jälkiruoaksi kiisselit muuntautuvat, kun se tarjoillaan kauniista astioista ja päälle pursotetaan 1-2 rkl verran kermavaahtoa.

Käytä myös muut ainekset pakastimesta, sillä ruoka ei säily ikuisuuksia pakastettunakaan.

Kuvat: Teppo Johansson / Ateljee Unlimited Oy