Menu
A+ A A-

Margariinit vertailussa

keiju_kasvisrasvalevite_laktoositon_70Margariinivertailun parhaimmiksi ylsivät Keiju 70 % kasvirasvalevite, Rainbow 60 % ja Becel 60 %.

Kuluttajalehti arvioi margariineissa käytettyjen rasvojen laatua, suolaisuutta, kolestroli- ja vitamiinipitoisuuksia. Ihanteellinen rasvojen suhde on 1/3 kovaa ja 2/3 pehmeää rasvaa, rasvapitoisuus saa mielellään olla vähintään 60 %.

Huonoiksi tuotteiksi lehti mainitsee Mini Lätta 28 %, Kevyt Levi 40 %, Flora kevyt margariini 40 %, Vita d'Or 40 % ja 60 %, Makuisa rasvaseos 60 %, Pirkka Mainio rasvaseoslevite 75 % ja Oivariini 75 %.

Lehti muistuttaa myös, ettei Benecolia tai muita terveysmargariineja pidä tarjota kuin niille joilla veren rasva-arvot ovat merkittävästi koholla.

Lähde: Kuluttaja-lehti