Menu
A+ A A-

Uutta: pyöreät valmistaikinat

myllynparas_pyorea_piirakkataikina_300Valmiiksi pyöreän mallisena myytävät valmistaikinat tulevat kauppoihin kesäkuussa. Lisää vain haluamasi täyte ja paista uunissa. Taikinaa myydään sekä suolaisena- että makeana versiona. Lisätietoja suolaisesta taikinasta löydät täältä ja makeasta täältä.

Käyttöohje: Ota taikinalevy sulamaan huoneenlämpöön noin tunti ennen leivontaa. Painele sulanut taikina piirakkavuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella. Lisää haluttu täyte ja paista 180 - 200 -asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 - 40 min täytteestä riippuen.

Myllyn Paras -reseptejä:

PYÖREÄ KANTARELLIPIIRAKKA
n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka

1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
Kantarellitäyte:
1 rkl margariinia tai öljyä
0,5 l kantarelleja tai muita syötäviä sieniä
2 sipulia (varsineen)
0,5 tl suolaa
1/3 tl valkopippuria
rosmariinioksa hienonnettuna
0,5 dl pinjansiemeniä
2 dl kermaviiliä
1 munaa

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Valmista täyte paistamalla kantarellit ja silputut sipulit pannussa. Lisää pinjansiemenet ja mausteet. Paista kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut. Sekoita erikseen kermaviiliin muna. Levitä pohjalle paistettu sieni-sipuliseos ja kaada päälle kermaviiliseos. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 - 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

VALKOSUKLAA MANSIKKAPIIRAKKA
n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka

1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)
Täyte:
200 g valkosuklaa-limerahkaa
1 muna
1 dl kermaa
100 g valkosuklaata rouheena
4 dl mansikoita tai muita tuoreita marjoja
tuoreita basilikan tai sitruunamelissan lehtiä

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Sekoita rahka, muna, kerma ja kylmänä raastettu tai rouhittu valkosuklaa. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 - 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
Laita ennen tarjoilua kypsälle tortulle marjat ja yrttejä koristeeksi.
Vinkki: Halutessasi voit korvata valkosuklaan kuivatulla marjarouheella.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy