Menu
A+ A A-

Munakas ruisleivällä

MunakasRuisleipää, kananmunia ja tomaattia, vähän kinkkua, pekonia tai makkaraa. Näistä aineksista syntyy täyttävä ja terveellinen arkiruoka käden käänteessä. Tällä reseptillä syntyy tuhti annos tai kaksi kevyempää ruoka-annosta.

Tarvitset:
puolikas ruisleipä (revitty ruisleipä sopii parhaiten)
margariinia
2 kananmunaa
3 rkl vettä tai maitoa
suolaa ja mustapippuria
kinkkua, pekonia tai makkaraa (pekoni ja makkara kuullotetaan ensin paistinpannulla)
juustoraastetta
tomaattia, paprikaa ja herneitä oman maun mukaan

Tee näin:
1. Voitele ruisleipä kevyesti, viipaloi tomaatit ja pilko paprika.
2. Sekoita kulhossa kananmuna ja neste haarukalla tai vispilällä, kunnes rakenne on tasainen. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kuumenna paistinpannulla pari ruokalusikallista ruokaöljyä tai ripaus voita. Lisää munaseos. Sekoita kevyesti paistamisen alussa, jolloin munakas saa kuohkean koostumuksen. Anna lopuksi paistua hetki, kunnes kananmunaseos on lähes kokonaan hyytynyt.
4. Lisää munakkaan pinnalle kinkku tai makkarakuutiot sekä juustoraaste. Anna munakkaan kypsyä vielä hetki, kunnes juustoraaste on sulanut pinnalle. Voit lisätä paistoksen päälle kannen jouduttamaan kypsymistä, jolloin munakkaan pohja ei ehdi paistua ruskeaksi.
5. Käännä munakas kaksinkerroin ja lisää ruisleivän päälle.
6. Viipaloi päälle ohuita tomaattiviipaleita.