Menu
A+ A A-

Ohukaiset, letut, ohukkaat

OhukaisetOhukaiset on nopea ja aina maistuva herkku. Tässä takuuvarma resepti, muistat vain ettei pannu pääse liian kuumaksi. Ohukaispannulla saa pieniä lettuja, niiden kääntäminen sujuu hieman helpommin kuin suurien.

Tarvitset:
2 kananmunaa
5 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
vajaa tl suolaa
1 rkl öljyä (esim. oliiviöljy)
paistamiseen margariinia tai voita

Tee näin:
1. Vatkaa kananmunien rakenne rikki vatkaimella ja lisää loput ainekset. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
3. Kuumenna paistin- tai ohukaispannu, sulata pieni nokare margariinia ja kaada taikinaa ohuelti pannuun.
4. Käännä ohukaiset heti kun niiden rakenne pysyy koossa kääntäessä.
5. Paista toiselta puolelta vain nopeasti, kunnes pohja on saanut kevyesti väriä. Tarjoa sokerin, hillon ja halutessasi kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.

Vinkki! Tee taikina kannuun, niin sitä on helpompi annostella. Voit säästää osan taikinasta jääkaapissa 2-3 päivää seuraavaa kertaa varten. Muista sekoittaa ennen käyttöä.