Menu
A+ A A-

Arjen pelastaja: makkarastroganoff

MakkarastroganoffVenäläisresepti stroganoff on alkujaan tehty pilkotusta naudanlihasta ja olennaista makumaailmassa on tomaatti, suolakurkku ja kerma, jonka korvattiin tässä reseptissä jogurtiksi.

Tästä syntyy huumaava arkiruoka useammallekin tarjoilukerralle. Lihan tilalle pilkottiin makkaraa. Vasta maistettuasi tiedät kuinka stroganoff voi nostaa arjen ruoan ihan uudelle tasolle - ja todella helposti tehtynä.

Tarvitset:
2 sipulia
n. 20 nakkia tai noin puolet lenkkimakkarasta
5 rkl kuutioitua suola- tai maustekurkkua
n. 5 rkl kurkkusäilykkeen lientä
mustapippuria
ripaus cayennepippuria
0,5 dl vehnäjauhoja
5 dl vettä
1 lihaliemikuutio tai 1,5 rkl lihafondia
2 rkl tomaattipastaa
1-2 rkl sinappia
Maustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista jogurttia)
voita tai öljyä paistamiseen

Tee näin:
1. Kuori ja silppua sipulit sekä suolakurkut kuutioiksi. Paloittele nakit noin 1 cm paloiksi tai kuutioi lenkkimakkara.
2. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää lihaliemi tai lihafondi. Jätä hetkeksi sivuun odottamaan.
2. Sulata voi tai kuumenna öljy korkeareunaisessa paistinpannussa tai padassa. Lisää sipulikuutiot ja paista niitä hiljalleen, kunnes ne ovat läpikuultavia eli kuullottuneita. Lisää suolakurkut sipuleiden joukkoon ja anna niiden kuumentua ja pehmetä hetken paistinpannun lämmössä.
3. Lisää pippurit ja suolakurkkujen liemi. Lisää makkara ja sekoita hyvin. Paista makkaroita koko ajan sekoittaen, kunnes niiden pinta on hieman ruskistunut.
4. Sirottele vehnäjauhot paistoksen pintaan tasaiseksi kerrokseksi ja sekoita heti. Lisää lihaliemi, tomaattipasta sekä sinappi ja sekoita.
5. Anna stroganoffin kiehua hiljalleen levyllä. Jos käytät uunia, anna stroganoffin kypsyä ensin peitellyssä uunivuoassa 200-asteisessa uunissa tunnin ja sen jälkeen hautua vielä ilman kantta 150 asteessa noin puoli tuntia.
6. Lisää pinnalle halutessasi vielä hieman suolakurkkukuutioita sekä kaunis pyörre jogurttia. 

Evstekysely END-->