Menu
A+ A A-

Lämmin kevätsalaatti uusista perunoista, kevätsipulista ja retiiseistä

kevatsalaattiKevätsalaatissa on monipuolinen makumaailma, jokainen suupala viekottelee. Salaatin ydin on lämpimät, keitetyt perunat, jotka maustetaan itsetehdyllä ranskalaisella vinegrettellä.

Tarvitset:
6-8 perunaa
1-2 kevätsipulia varsineen
4 retiisiä
kourallinen kirsikkatomaatteja
salaattia
vaaleaa leipää
(pekonia)
oliiviöljyä
Kastikkeeseen:
oliiviöljyä
punaviinietikkaa
1 tl sokeria
mustapippuria

Tee näin:
1. Pilko salaatinlehtiä salaattikulhon pohjalle. Pilko tomaatit neljään osaan, hienonna sipuli ja leikkaa retiisit ohuiksi tikuiksi.
2. Paista halutessasi 2-3 paloiteltua pekonisiivua paistinpannussa. Kuutioi leipä ja paista kevyesti joko pekoneista irronneessa rasvassa tai oliiviöljyssä krutongeiksi. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Lisää leipäkuutioiden joukkoon paistetut pekonipalat.
3. Sekoita kastikeainekset esimerkiksi kannellisessa purkissa ja ravista tasaiseksi.
4. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Pilko lohkoiksi ja sekoita kastike joukkoon.
5. Kokoa salaatti lisäämällä ensin perunat salaattipedille ja sen jälkeen muut ainekset. Krutongit kannattaa tarjota erillisessä astiassa, jolloin ne pysyvät rapeina.

Evstekysely END-->