Menu
A+ A A-

Lohipiirakka uuni- tai savulohesta

LohipiirakkaTarvitset:

100 g voita tai margariinia
3 dl vehnä- tai sämpyläjauhoja
3-4 rkl vettä

uunissa kypsennettyä lohta (myös kylmä- tai lämminsavulohi sopii)
2 keltasipulia
1 kevätsipuli
kirsikkatomaatteja

3 kananmunaa
2 prk kermaviiliä (tai 3 dl maitoa tai kermaa)
noin 150 g juustoraastetta
mustapippuria, suolaa
sitruunaa

Tee näin:

1. Nypi rasva ja jauhot keskenään tai sekoita vatkaimella. Lisää kylmää vettä sen verran, että taikina pysyy koossa.

2. Painele taikina voideltuun vuokaan siten, että ympärille jää hieman reunojakin.

3. Paista piirakkapohjaa ilman täytettä noin 10 minuuttia 225 asteen lämmössä.

4. Pilko sipulit. Lisää nokare voita paistinpannulle ja kuullota keltasipulisilppu läpikuultavaksi. Lisää lohi lohkareina esipaistetulle piirakkapohjalle ja sen päälle sekä kuullotetut sipulit että kevätsipuli raakakuutioina. Paista noin 5 minuuttia.

4. Tee täyte. Lisää taikinakulhoon kananmunat, kermaviilit (tai maito) ja juustoraaste. Purista joukkoon sitruunan mehua.

5. Mausta seos mustapippurilla, tarvittaessa lisää hieman suolaa.

6. Lisää täyte piirakkapohjalle lohen päälle, lisää neljään osaan pilkotut tomaatit pinnalle ja kypsennä edelleen 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja tarjoile piirakka tuoreen basilikan kanssa.