Menu
A+ A A-

Nopeasti ruokaa pöytään: Maistuva lohipasta

LohipastaTämän helpompaa ei kalaruoan laittaminen juuri voi olla ja makukin on niin täyteläisen täydellinen, että siitä tulee helposti kestosuosikki. Tätä varten voi ostaa valmiiksi kypsennettyä kalaa tai käyttää ylijääneen kalan aineksena.

Tarvitset:
kylmä- tai lämminsavulohta
1 keltasipuli
2 rkl öljyä
1 prk kevytsoijakermaa, kermaa tai 2,5 dl maitoa
1/2 lihaliemikuutio tai 1 rkl fondia
mustapippuria
(2 rkl vehnäjauhoja sakeuttamiseen mikäli käytät maitoa)
(parmesanjuustoraastetta)

Tee näin:
1. Pilko sipuli kuutioiksi ja puhdista kalapalat ruodottomiksi.
2. Laita öljyä kattilan pohjalle ja kuullota sipulit, lisää kala. Sekoita välillä, mutta vältä rikkomasta kalaa liian pieniksi paloiksi. Tässä vaiheessa on helppo huomata vielä mahdollisesti jääneet ruodot ja poistaa ne.
3. Lisää neste. Jos käytät maitoa, sekoita vehnäjauhot ensin pieneen tilkkaan maitoa ja lisää sen jälkeen kastikkeeseen.
4. Lisää mausteet ja anna kiehua hiljalleen noin 3 minuuttia. Halutessasi voit lopuksi sekoittaa mukaan juustoraastetta.

Tarjoile keitetyn pastan, esimerkiksi spagetin tai gnochien kanssa. Kaada kypsennetty pasta tarjoiluastiaan, päälle lohikastike, juustoraastetta, tomaattia ja basilikalehtisilppua. Tarjoile juuri rouhitun mustapippurin kanssa.