Menu
A+ A A-

Näin pakastetaan kirsikat, omenat ja luumut

Vaalea omenatorttu isoKirsikat ja luumut ovat nyt parhaimmillaan ja omenat ovat nekin pian valmiita. Sokerin kanssa pakastetut omenat sopivat piirakoihin, torttuihin ja jälkiruokiin. Omenalohkot levitetään piirakan päälle vielä vähän kylmän kohmeisina.

Kokonaiset tai puolikkaat kirsikat ja puolikkaat tai viipaloidut luumut kannattaa pakastaa sokeriliemessä (ohje alla). Myös omenalohkoja voi pakastaa sokeriliemeen.

Tarvitset:
1 l vettä
0,5 tl askorbiinihappoa
2-5 dl sokeria
mausteeksi sopii: kaneli, kardemumma, sitruunanmehu tai -kuori, vanilja..


Tee näin:
1. Kiehauta vesi.
2. Lisää sokeri ja askorbiinihappo. Mausta halutessasi jollakin mausteella ja anna liemen jäähtyä.
3. Kaada hedelmien päälle. Jätä tilaa pakkaukseen 10 % nesteen laajenemiselle.
4. Pakasta.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry, kuva Kotimaiset Kasvikset ry / Teppo Johansson

 

 

Evstekysely END-->