Menu
A+ A A-

Salaatti joka tuo kesän mieleen: perunatonnikalasalaatti

TonnikalaperunasalaattiTämä salaatti, ja etenkin sen kastike, hurmaavat ja yllättävät. Ihanan selkeitä, herkullisia makuja. Jokaisella puraisulla avautuu uusi makumaailma. Voisi sanoa melkein sudeksi lampaan vaatteissa, sillä vaatimattoman ulkoasun alta paljastuu makujen sinfonia.

Tarvitset:
0,5 kg perunoita
1 purkki tonnikalapaloja öljyssä
3 retiisiä
pala punasipulia
pala fenkolia
3 kananmunaa (mieluiten luomu)
tuoretta salviaa ja timjamia tai muuta tuoreyrttiä
salaattia ja rucolaa

Kastikkeeseen:
0,5 dl hyvää oliiviöljyä (extra virgin)
1,5 rkl balsami- tai punaviinietikkaa
1 rkl hienonnettua sipulinvartta tai ruohosipulia
1 rkl hienonnettua basilikaa
ripaus suolaa ja mustapippuria

Tee näin:
1. Keitä perunat suolavedessä, mutta varo ettei niistä tule ylikypsiä, jolloin ne eivät pysy siisteinä lohkoina. Kaada vesi pois, anna vesihöyryn poistua ja paloittele 4-6 palaan riippuen perunoiden koosta. Poista kuoret tarvittaessa.
2. Keitä kananmunia 8 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä, kuori ja leikkaa puolikkaiksi tai lohkoiksi.
3. Viipaloi sipuli ja fenkoli ohuiksi siivuiksi veitsellä sekä retiisit juustohöylällä.
4. Valuta tonnikalapurkista ylimääräiset öljyt pois.
5. Kokoa salaatti ja lisää 2-3 rkl tuoreyrttisilppua pinnalle.
6. Sekoita kastikeainekset kulhossa tai kannellisessa lasipurkissa ja tarjoile se erikseen.

Vinkki! Kastike sopii hyvin myös muihin salaatteihin. Kannellisessa purkissa se säilyy jääkaapissa parikin viikkoa.

Kommentit  

 
0 #1 Tonnikalaperuna salaattiGuest 07.09.2014 13:55
:D
Ilmoita ylläpidolle