Logo

Perinteinen kotiruoka: itsetehty makaronilaatikko

makaronilaatikkoMakaronilaatikko maistuu kaikille, ikään katsomatta. Mutta miksi niin usein törmää laatikkoon, joka on tiivis kuin tiiliskivi? Tällä reseptillä rakenteesta tulee pehmeä ja täyteläinen.

Meillä tykätään syödä sekä uunituoreeltaan eli aivan pehmeänä että hetken levänneenä (tai jääkaapissa säilytettyä). Kaikki menee, aina.

Tarvitset:
1 pussi makaroneja (myös täysjyvämakaroni sopii)
1 litra maitoa
2 kananmunaa
250-400 g jauhelihaa
(sipulia)
mustapippuria
valkopippuria
suolaa
(oreganoa)
öljyä/voita

makaronilaatikko tyovaiheTee näin:
1. Laita makaronit kiehumaan pussin ohjeen mukaan, valuta ja kaada voideltuun uunivuokaan.
2. Mikäli haluat käyttää sipulia, kuutioi ne ja hauduta kevyesti paistinpannulla. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
3. Sekoita jauheliha makaronien sekaan.
4. Kaada osa maidosta kulhoon (tai kattilaan jossa keitit makaronit) ja vispaa kananmunat sekaan. Lisää loput maidosta ja mausta valkopippurilla, suolalla ja oreganolla.
5. Kaada munamaito makaronien joukkoon ja sekoita/liikuttele kauhalla aineksia varovasti niin, että myös makaronien sisukset imevät itseensä munamaitoa.
6. Paista uunissa n. 40 minuuttia 200 asteessa.

Copyright © 2014 Ruokamenot.fi. Kaikki oikeudet pidätetään.