Menu
A+ A A-

Thai kanapizza

Eksoottista makua ja silti tuttua pizzaa. Todellinen pikaruoka, johon pähkinäkastike tuo thai-ruoan vivahteen. Kokeile myös muita valmiita maustekastikkeita pohjana.
Pohjan voi tehdä itse (pizzapohjan resepti) tai käytä pitaleipää, rieskaa tai tortillaa.

Tarvitset:
2 rlk öljyä
Thai peanut sauce eli pähkinäkastiketta (itsetehtyyn kastikkeeseen ohje alla)
broilerfileetä tai -suikaleita
juustoa (mozzarella sopii erinomaisesti)

Tee näin:

1. Tee pizzataikina ohjeen mukaisesti tai ota esille käyttämäsi pizzapohjat.

2. Paloittele broilerfilee sopiviksi suupaloiksi tai käytä valmiita suikaleita.

3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kypsennä broilerpalat läpikypsiksi. Palat ovat kypsiä, kun niiden sisältä tihkuva neste on läpinäkyvää.

4. Levitä kevyesti pähkinäkastiketta pizzapohjan pinnalle (itsetehdyn pähkinäkastikkeen resepti). Voit kokeilla myös muita kastikkeita tai pelkkää ketsuppia tai varovasti öljyä (silloin ei juuri thaimaalaisesta ruoasta tosin voi puhua). Varo chilikastikkeita käytettäessä, ettei lopputuloksesta tule liian makea, sillä chilikastikkeet sisältävät usein runsaasti sokeria.

5. Levitä broilerpalat ja lisää mozzarella viipaleina tai murskattuina paloina.

6. Paista noin 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja kuplivaa.

Päälle sopii koristeeksi rucola-salaattia tai pieneksi silputtua kevytsipulin vartta (myös tavallisen sipulin varsi ja ruohosipuli sopii).


Evstekysely END-->