Menu
A+ A A-

Herkulliset pikapizzat

pizza_pienet_pyret_vaasan

Pienet leivät ja rieska ovat kiireisen pizzakokin kavereita.

Niistä saa pikaruokaa todella helposti ja edullisesti. Päälle kaikkea mitä kaapista löytyy - ja juustoa.

Tarvitset:
leipää, rieskaa tai vastaavaa pitsapohjaksi
pizzakastiketta tai ketsuppia
pizzan päällysteet
oreganoa
juustoa

 

Tee näin:

1. Levitä pizzapohjan päälle kevyesti ketsuppia tai pizzakastiketta (katso resepti Rosson pizzakastike).

2. Lisää haluamasi täyte. Päällisiksi sopivat: kinkkusiivut- tai suikaleet, kana valmiiksi kypsennettynä, ilmakuivattu kinkku, salami, kypsennetty jauheliha, tonnikala eli melkein mikä vain.Vegepitsa syntyy valitsemalla sopivat päälliset kohdasta 4.

4. Lisää halutessasi makua antamaan myös ohuita sipuliviipaleita, sipulivarsista pienittyä silppua, tomaattisiivuja, tuoretta basilikaa, ananas- tai persikkapaloja valutettuina, oliiveja, herkkusieniä, esikypsennettyä parsaa, sardiinifileitä, sekä säilykechilit pieninä paloina. Pizzan päälle rikottu kananmuna antaa pizzalle täyteläisen maun ja mehukkuutta.

3. Lisää pinnalle joko juustoraastetta tai mozzarellaviipaleita. Lisää ripaus oreganoa joko ennen paistamista tai tarjoiltaessa.

4. Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes juusto on hieman ruskistunutta ja kuplivaa. Varo ettei pohjan reunat pääse palamaan.

Vinkki: Pizzat saavat tuoreen ilmeen, kun koristelet ne tuoreella basilikasilpulla tai rucolasalaatilla, kuten kuvassa.

Tiesitkö...

että pizza sopii myös grillissä valmistettavaksi, katso Grillipizzan resepti.

Kuva: Vaasan & Vaasan Oy Pienet pyöreät

Evstekysely END-->