Menu
A+ A A-

Kunnon lihapullat

Nakkislihapullat_vaasan

Lihapullat ja muusi tai itsetehdyt lihapullat sellaisenaan maistuvat aina.

Lihapullien paras kaveri on kunnon perunamuusi, mutta ne maistuvat hyvältä myös esimerkiksi ranskalaisten perunoiden kanssa, seisovassa pöydässä yhtenä lajina ja kylminä ihan sellaisenaan. Kannattaa siis ehkä tehdä tuplasatsi heti alkuunsa.

Tarvitset:
2 palaa näkkileipää
1 dl kermaa
1 sipuli
400 g paistijauhelihaa
1 kananmuna
(1 rkl kapriksia)
suolaa, mustapippuria, cayennepippuria

Tee näin:

1. Murenna näkkileipä kulhoon ja kaada päälle kerma. Anna turvota hetki.

2. Kuullota hienonnettu sipuli. Lisää halutessasi kapriksia.

3. Lisää näkkileipä-kermaseoksen joukkoon jauheliha, kananmuna, suolaa, mustapippuria, varovasti ripaus cayennepippuria sekä jäähtynyt sipuli-kaprisseos.

4. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja anna taikinan tekeytyä hetki.

5. Pyörittele taikinasta pullia ja paista ne kypsiksi pannulla tai 200 asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.

Vinkki: Pyörittele lihapullat veteen kastetuilla tai ruokaöljyisillä käsillä, niin taikina pysyy koossa eikä tartu käsiin. Hyviä pullia saa paistamalla kevyesti lihapullat paistinpannulla ja viimeistelemällä kypsennyksen laittamalla ne vielä noin kymmeneksi minuutiksi uuniin. Kokeile, että lihapullat ovat kypsiä halkaisemalla yksi lihapullista. Lihapulliin ei sovi medium-paistoaste toisin kuin kokolihapihveihin.

Vinkki: Taputtele taikinasta jauhelihapihvejä. Itsetehdyistä jauhelihapihveistä saa mehukkaita hampurilaisia sämpylään tai ruisleipään rakennettuina. Pakasta loput pihvit ja sinulla on oma pikaruoka kaapissa. Laita pihvien väliin pala leivinpaperia, niin ne eivät takerru toisiinsa.

Ohje ja kuva: Vaasan & Vaasan. Ohjeeseen sopii hyvin Vaasan Maukas -näkkileipä

Kommentit  

 
+1 #1 PARHAAT LIHAPULLATpanu 12.03.2011 19:32
Noi tekemät lihapullat maistuu hyvältä! :D
Ilmoita ylläpidolle
 
Evstekysely END-->