Menu
A+ A A-

Itse marinoidut broilervartaat

broilervartaat_kotim_kasv

Parhaimmat herkut syntyvät maustamattomasta broilerista itse marinoimalla. Helppoa! Itsemarinoitu liha on myös säilöntäaineetonta. Muovipussimarinointi on helppo tapa tehdä marinointi itse: laita kaikki ainekset pussiin maustumaan pariksi tunniksi. Paista.

Tarvitset:
350 g broilerin rintafileetä
1 dl chilikastiketta
puolen sitruunan mehu
2 valkosipulinkynttä

Tee näin:

1. Leikkaa broilerin rintafileet kuutioiksi eli noin neljään-kuuteen osaan. Laita broilerpalat ja muut ainekset muovipussiin. Solmi pussi ja sekoittele niin kauan kunnes marinointiainekset ovat levittyneet tasaisesti lihapaloille.

2. Anna vartaiden marinoitua noin 2 tunnin ajan. Jos käytät puisia varrastikkuja, upota ne veteen marinoinnin ajaksi. Tikut eivät pala niin helposti, jos niitä on ensin liotettu vedessä.

3. Pujota lihapalat varrastikkuihin. Muista hygienia eli puhtaat kädet ja leikkuualusta! Kypsennä broilerivartaita 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Vinkki 1: Kypsennä vartaita noin 10 minuuttia uunissa ja tee loppukypsennys grillissä. Mikäli et paista vartaita heti grillissä, nosta ne heti jäähtymään jääkaappiin. Muista, ettei broilerin liha säily kovin pitkään, joten ne on hyvä paistaa saman päivän aikana valmiiksi.

Vinkki 2: Ripottele valmiiden vartaiden päälle kevyesti seesaminsiemeniä.

Resepti on mukailtu Kotimaiset kasvikset ry:n reseptistä.

Kuva: Kotimaiset kasvikset ry

 

Evstekysely END-->