Menu
A+ A A-

Tosikiireisen salaatti

Porkkananippu_kotimk_sannapeurakoski_jpgTämä salaatti on ravitsevaa ja mikä parasta: se säilyy jopa pari viikkoa jääkaapissa!

Tarvitset:
600 g (7 dl) lantturaastetta
2 raastettua porkkanaa
1 vihreä chili
2 lehtisellerin vartta
1 sipuli

 

Marinadiin:

0,5 dl sokeria
0,5 dl omena- tai valkoviinietikkaa
0,5 tl sinappijauhetta
mustapippuria, suolaa

Tee näin:

1. Huuhtele ja puolita chili. Poista ssiemenet ja hienonna veitsellä.

2. Huuhtele ja leikkaa lehtiselleri ohuiksi viipaleiksi.

3. Kuori sipuli, puolita ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

4. Sekoita marinadin ainekset pieneen, kannelliseen lasitölkkiin ja ravista sekaisin.

5. Yhdistä kulhoon juuresraasteet, hienonnettu chili sekä sipuli- ja lehtiselleriviipaleet. Kaada joukkoon marinadi ja nostele kahdella haarukalla niin, että marinadi levittyy hyvin.

6. Anna salaatin marinoitua jääkaapissa vuorokauden ajan. Tarjoa liha- tai makkararuokien lisäkkeenä.


Huom. Salaatti säilyy jääkaapissa hyvänä 1- 2 viikkoa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry, kuva: Kotimaiset Kasvikset ry / Sanna Peurakoski

Kommentit  

 
+2 #2 Eikölanttu leikkaa? 20.12.2009 15:30
Kerran teet ja sitten voit syödä sitä kaks seuraavaa viikkoa. Ennakointia kato :P
Ilmoita ylläpidolle
 
 
-2 #1 Kiireiselle ?Me 19.12.2009 20:39
Meille herkkävatsaisil le raakana eivät missään tapauksessa käy raaka lanttu tai sipuli.

Hupaisaa koko ohjeeessa on koko kiireisen resepti. Jos on kiire, niin ei silloin aleta tehdä lantturaastetta jne.
Ilmoita ylläpidolle
 
Evstekysely END-->