Menu
A+ A A-

Nopea herkku: lihapasteijat

pasteijat

Valmistaikinasta tehdyt lihapasteijat sopivat coctail-tarjoiltavaksi, evääksi tai muuten vain herkutteluun.

Valmista voitaikinaa myydään usein torttutaikinan nimellä valmiina levyinä. Niistä suoraan paistamalla pasteijoista tulee kuitenkin turhan raskaita ja rasvaisia kaloripommeja. Kaulimalla valmislevyt läpikuultavan ohuiksi, kypsyy kuori ihanan rapeaksi, eikä täytteiden maku peity voitaikinan 

rasvaisuuteen.

Tarvitset:
valmisvoitaikinaa
valmiiksi keitettyä riisiä
1 keitetty 8-10 minuutin muna
1 muna voiteluun
jauhelihaa
1 rkl öljyä paistamiseen
sipuli
suolaa, mustapippurirouhetta

piiraat2

Tee näin:

1. Keitä riisiä paketin ohjeen mukaan 2 annosta ja keitä kananmuna kypsäksi toisessa kattilassa. Pilko kypsä ja kylmässä vedessä jäähdytetty kananmuna pieniksi kuutioiksi ja sekoita riisin joukkoon.

2. Kuori ja pilko sipuli pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla, lisää sipulit ja paista niitä kevyesti. Nostele kypsä sipulisilppu riisi-munaseokseen. Lisää jauheliha paistinpannuun ja paista ensin suuremmissa paloissa. Kun jauheliha on paistunut pinnalta kevyen ruskeaksi, pilko se pieniksi paloiksi ja paista vielä kevyesti. Mausta suolalla sekä mustapippurilla ja lisää jauheliha riisiseokseen. Sekoita riisiseos tasaiseksi.

3. Sulata voitaikinalevyjä pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli ne ohuiksi jauhotetulla pöydällä. Leikkaa taikinalevy haluamasi kokoisiksi neliöiksi, lisää.riisiseosta reilu ruokalusikallinen toiselle puolikkaalle ja käännä loppuosa taikinalevystä kanneksi. Painele reunat tiiviisti kiinni joko sormin tai varovasti haarukalla painellen. Varo ettei taikinalevyyn tule reikiä.

4. Nostele valmiit pasteijat leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Riko kananmuna lasiin ja vatkaa haarukalla rakenne rikki. Voitele pasteijat munaseoksella voitelusudilla.

5. Paista taikinapakkauksen ohjeiden mukaan, mutta tarkkaile ettei piiraista tulee liian tummia.

Vinkki 1: Pasteijoista tulee tasalaatuisia kun käytät niiden leipomiseen tarkoitettua muottia, kuten kuvan lihapasteijoissa on käytetty. Samalla ohjeella syntyy myös herkullinen ateria, kun teet jokaiselle ruokailijalle oman ison lihapiiraan.

Vinkki 2: Voit korvata paistetun jauhelihan esimerkiksi savulohella. Lisää silloin mausteeksi kevyesti tilliä tai muuta kalan kanssa sopivaa yrttiä, niin lopputuloksesta tulee tasapainoisen raikas.

Kommentit  

 
0 #3 Näitä jouluksiGuest 27.11.2014 15:28
Taidanpa tehdä näitä jouluksi, koska en tykkää luumutäytteisis tä tortuista.
Ilmoita ylläpidolle
 
 
+5 #2 vinkkiMinnanen 22.08.2012 13:29
Jos riisi-jauheliha -mausteseokseen lisää kananmunan raakana, niin täyte pysyy paremmin pasteijan sisällä haukatessa :roll:
Ilmoita ylläpidolle
 
 
+1 #1 Kokeilen!Nina Kenttälä 11.07.2012 19:52
Tätä ohjetta pitää kokeilla ku ennen oon ostanu kaupasta valmiita pasteijoita niin nyt pitää kokeilla itse tehdä niitä.
Ilmoita ylläpidolle
 
Evstekysely END-->