Menu
A+ A A-

Grilliperunasalaatti

perunasalaatti kotimkasv tommy selinHerkullinen ja piristävän erilainen perunasalaatti. Grilli-iltojen suosikki, joka sopii niin makkaran, kalan tai pihvin kera - tai sellaisenaan. Tämän jälkeen ei tavallinen enää kelpaa!

 

Tarvitset:

salaattikulhollinen perunoita kuutioina, mieluiten uusia perunoita
6 keitettyä munaa (10 min) kuutioituna tai puolitettuina (8 min)
1 sipuli tai 3 kevätsipulia hienonnettuna
1 vihreä chili pilkottuna (tuore tai säilyke)
2 rkl punaviinietikkaa (tavallinenkin käy)
1 tl sokeria
2-3 rkl sinappia (maun mukaan)
reilu 1 dl majoneesia tai maun mukaan
ripaus suolaa

Tee näin:

1. Keitä perunat ja kananmunat. Voit käyttää perunat hyvin kuorineen, jos ne ovat uusia perunoita.

2. Sekoita viinietikka, majoneesi, sokeri, sinappi, chili ja sipulit seokseksi.

3. Pilko perunat lämpöisinä ja sekoita mausteseos niiden joukkoon varovasti.

4. Kääntele varovasti kananmunakuutiot perunoiden sekaan. Voit käyttää myös kananmunan puolikkaita salaatin pinnalla, mutta keitä niitä silloin vain 8 minuuttia, jolloin sisus jää ihanan pehmoiseksi.

5. Maista ja lisää halutessasi suolaa tai mustapippuria.

6. Peitä salaattikulho kelmulla tai kannella ja anna seistä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.

Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry / Tommy Selin

 

Evstekysely END-->