Logo

Kuohkea pannukakku

pannari

Kuohkea pannari mansikkahillolla ja kermavaahdolla on aina takuusuosikki. Aiemmin pannukakuista tuli todellisia pannukakkuja, tiiviitä rakenteeltaan. Ahvenanmaan pannukakussa oli toisaalta kuohkeutta, mutta se ei ollut sen perinteisen pannukakun kaltainen. Vuosien kokeilun jälkeen syntyi tämä resepti. Helppo tehdä, riittoisa ja ah niin herkullinen!

Tarvitset:
4 munaa
1 litra kevytmaitoa (muutkin käy)
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl vanilliinisokeria
n. 30 g /n. 2 rkl suolatonta voita (margariinikin käy)

pannaripalaTee näin:

1. Sekoita kananmunien rakenne rikki ja kuohkeaksi kierrevatkaimella ja lisää suurin osa maidosta.

2. Lisää vehnäjauhot, suola ja vanilliinisokeria muna-maitoseokseen. Lisää loput maidosta.

3. Laita uuni lämpenemään 225 asteiseksi. Anna taikinan levätä 10 minuuttia ja vatkaa vielä kerran kevyesti.

4. Aseta uunipellille leivinpaperiarkki ja sen pohjalle voinokareet. Sulata voi uunissa (noin 3 minuuttia), mutta älä anna sen palaa.

5. Lisää pannukakkutaikina uunipellille ja paista 20-25 minuuttia.

Copyright © 2014 Ruokamenot.fi. Kaikki oikeudet pidätetään.