Logo

Padassa paistettu leipä

RuukkuleipäTästä leivästä on keskusteltu paljon eri blogeissa. Olisikohan alkuperäinen resepti lähtöisin Kädenvääntöä-blogista? Kuva näytti herkulliselta ja muistutti suosikkileipomoni Rezen maalaisleipää. Kokeilin reseptiä käyttämällä valurautapataa, ja hyvää tuli. Hieman suolaisuutta lisää minun makuuni, mutta juustoviipale leivän päällä toi jo sitä riittävästi.

Tarvitset:

7 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
0,5 tl kuivahiivaa
3,5 dl kädenlämpöistä vettä

Tee näin:

1. Lisää taikinakulhoon vehnäjauhojen sekaan suola ja kuivahiiva. Lisää vesi ja sekoita sileäksi taikinaksi.

2. Peitä taikinakulho ilmatiiviiksi tuorekelmulla. Jätä taikina huoneenlämpöön kohoamaan 12-18 tunniksi. Voit sekoittaa ainekset esimerkiksi illalla ja paistaa leivän aamiaiseksi.

3. Laita kannellinen pata uuniin ja lämmitä uuni 225-asteiseksi. Jos käytät savipataa, liota pata ennen käyttöä hyvin vedessä.

4. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja lisää jauhoa myös taikinan päälle. Pyöräytä taikina palloksi ja peitä se kevyesti tuorekelmulla. Anna taikinan nousta 30 minuuttia.

5. Laita taikina kuumaan pataan, peitä kannella ja anna paistua 30 minuuttia.

6. Poista kansi ja paista leipää vielä 15 minuuttia.

Ruukkuleipa2

Copyright © 2014 Ruokamenot.fi. Kaikki oikeudet pidätetään.