Logo

Nopeasti ruokaa pöytään: helppo pyttipannu

pyttipannu-640x478Perunoita kannattaa aina keittää reilu annos, koska ne säilyvät jääkaapissa jopa viikon. Valmiiksi keitetyistä perunoista saa nopeasti pyttipannun pöytään. Uuden sadon perunat tai muuten kiinteämaltoiset perunat sopivat tähän tarkoitukseen parhaiten, koska ne pysyvät koossa niitä paistettaessa.

Tarvitset:

valmiiksi keitettyjä perunoita

1-2 sipulia

paprikaa

makkaraa tai kypsää kinkkua, broileria, keitettyä parsakaalia tai mitä jääkaapista sattuu löytymään

kananmunia

suolaa, mustapippuria ja paprikajauhetta

öljyä paistamiseen

 

Tee näin:

1. Pilko perunat ja muut ainekset kuutioiksi.

2. Lämmitä paistinpannulla 1-2 rkl öljyä ja lisää kuutioitu sipuli. Anna hautua pehmeäksi.

3. Lisää perunat, paprika ja kaikki muut ainekset joita haluat käyttää, paitsi kananmuna.

4. Kääntele pyttipannuaineksia varovasti ja paista kunnes ne saavat hieman väriä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja halutessasi paprikajauheella.

5. Siirrä pyttipannu tarjoilukulhoon tai siirrä ne paistinpannun reunoille. Riko kananmunat ja paista kunnes ne ovat kypsiä.

 

Vinkki: Kääri pilkotut ainekset ja mausteet (ei kananmunia) foliokääröön, jossa on pohjalla leivinpaperi tarttumisen estämiseksi. Tee joko yksi iso käärö tai annoskääröt jokaiselle. Kypsennä kääröt uunissa, kiukaalla, grillissä tai nuotiossa. Voilla sipaistu ruisleipä ylösalaisin lisättynä pyttisainesten päälle sopii hyvin mukaan.

Copyright © 2014 Ruokamenot.fi. Kaikki oikeudet pidätetään.