Logo

Itse tehdyt hampurilaiset

Hampurilainen2Hampurilaisesta saa mainiota ruokaa, kun sen tekee itse. Terveellisen siitä saa vaihtamalla leipä ruisleiväksi. Tarjoile sellaisenaan tai ranskalaisten kera.

Hampurilaispihveihin tarvitset:

2 dl korppujauhoja
2 dl maitoa
1 sipuli
400 g paistijauhelihaa
1 kananmuna
suolaa, mustapippuria
ripaus cayennepippuria tai chiliä

Hampurilaiseen tarvitset:

salaattia
tomaattia
cheddarjuustoviipale
ketsuppia
(majoneesia tai valmista hampurilaiskastiketta)
hampurilaissämpylä, maalaislimppua tai ruisleipä

 

Tee näin:

1. Laita korppujauhot kulhoon ja lisää maito. Jätä imeytymään. Lisää maitoa vielä 0,5 dl jos seos tuntuu jämähtävän liian kuivaksi.

2. Silppua sipuli ja kuullota se kevyesti. Anna jäähtyä.

3. Lisää jauheliha, kananmuna, sipuli ja mausteet korppujauhoseokseen. Sekoita.

4. Muotoile öljytyin käsin pihvejä. Sulata voinokare paistinpannulla ja lisää pieni tilkka öljyä, paista pihvit kummaltakin puolelta.

Vinkki! Kokeile rohkeasti erilaisia lihoja, esimerkiksi hirven tai lampaan jauhelihasta saat hampurilaiseen enemmän makua.

 

Kuvat: Ruokamenot ja Fazer

hampurilainen fazer

Copyright © 2014 Ruokamenot.fi. Kaikki oikeudet pidätetään.