Menu
A+ A A-

Pakasta luumut talven varalle

LuumutLuumujen satokausi on melko lyhyt, ja siksi niihin tuntuu hukkuvan, kun ne alkavat tipahtelemaan puista. Eivätkä ne edes säily kovin kauan. Piiraita, jälkiruokia tai esimerkiksi lihan tai kanan kanssa tarjottavaa chutneyta voi valmistaa myöhemminkin - kun on aikaa. Pakasta luumut talteen odottamaan inspiraatiota.

Luumut kannattaa pakastaa sokeriliemessä, vaikka onnistuvat ne melko hyvin sellaisinaan puolitettuina ja kivi poistettuna, viipaloituina tai lohkoina. Puolita luumut ja poista kivi. Lado pakastusrasiaan.

Sokeriliemi pakastamiseen
0.5 litraan kiehuvaa vettä lisätään 1/4 tl askorbiinihappoa (apteekista) ja noin 2 dl sokeria. Jäähdytä liemi ennenkuin kaadat sen rasioihin. Jätä purkit sentin tai pari vajaaksi, jolloin nesteellä on laajenemisvaraa pakastuessaan. Sokeriliemen voi halutessaan myös maustaa kanelilla, vaniljasokerilla tai esimerkiksi sitruunanmehulla.


Evstekysely END-->